Ce schimbări să faci în casa ta primăvara. 5 idei ingenioase

Ce schimbări să faci în casa ta primăvara. 5 idei ingenioase

Primăvara, când natura revine la viață, simțim nevoia să facem și pentru noi câte ceva. Ne mobilizăm să mergem la sală, ne schimbăm coafura și culoarea părului, ne împrospătăm garderoba, însă și casa noastră merită aceeași atenție, pentru că, până la urmă, aici ne petrecem cea mai mare parte a timpului și vrem să ne simțim confortabil.


Iată ce schimbări să faci în casa ta primăvara pentru a o transforma într-un loc primitor și confortabil:

Împrospătează-ți aerul din locuință

Dacă în timpul iernii, sesiunile de aerisire erau reduse la câteva minute, din cauza frigului, acum putem să stăm cu ferestrele deschise toată ziua. Este important să avem locuințele aerisite, pentru că ne influențează foarte mult starea de bine. În acest sens poți contribui suplimentar și eliminând mirosul de țigară. Pentru un aer mai proaspăt în casa ta poți să faci un efort și să înlocuiești țigările clasice cu aparatele de vapat. Unde mai pui că unele au soluții cu diverse arome care îți pot accentua mirosul de proaspăt din casă.

De asemenea, primăvara ar trebui să scoți perdelele, draperiile și covoarele și să le duci la curățătorie. Chiar dacă ai avut grijă și le-ai păstrat curate, iarna rețin diverse mirosuri tocmai din cauza faptului că perioadele de aerisire au fost mai scurte.


Colorează-ți casa

Apelează la accesorii vesele și colorate care să-ți învioreze casa. Starea ta se poate schimba imediat atunci când vezi în jur culorile vii de primăvară. Nuanțele închise îți transmit senzația de căldură în timpul iernii, dar primăvara este timpul să le schimbi cu pasteluri sau chiar neoane îndrăznețe. Schimbarea covorului cu unul ceva mai luminos este o modalitate ușoară de a încorpora o notă proaspătă în casă. De asemenea, poți apela la perne decorative sau cuverturi colorate.

Decorează cu flori de primăvară

Una dintre cele mai ușoare modalități de a schimba aspectul unei camere este decorarea cu un buchet de flori proaspete, spune The Spruce. Iar primăvara ne putem bucura de cele mai frumoase și mai parfumate flori – așa cum sunt zambilele sau narcisele. Lalelele – preferatele tuturor – vin într-o varietate de nuanțe, iar forma lor delicată îți va lumina, cu siguranță, ziua.

Depozitează-ți hainele și accesoriile de iarnă

Iarna, casa va părea întotdeauna mai aglomerată și pentru că avem multe haine groase, încălțăminte masivă și diverse accesorii specifice pentru casă – cum ar fi cuverturile pufoase – sau unele pe care le folosim afară. O idee foarte bună este să-ți cumperi câteva cutii de depozitare în care să pui toate aceste accesorii și apoi să le depozitezi în debara sau pe raftul de sus al șifonierului. De asemenea, poți apela la tabureți cu spații de depozitare, care se vor dovedi și extrem de utili în casă.


Înlocuiește țesăturile groase cu unele ușoare

Renunță la draperiile și păturile groase și înlocuiește-le cu unele din țesături ușoare, cum ar fi cele din bumbac sau in. Este un lucru extrem de simplu, dar care are o putere foarte mare de schimbare a aspectului general al casei. Poți, de asemenea, să înlocuiești și covorul cu unul mai subțire și mai mic, care să-ți lase la vedere parchetul.

Foto: Pexels

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI