3 Greșeli pe care începătorii le fac în grădină și trebuie să le evite

3 Greșeli pe care începătorii le fac în grădină și trebuie să le evite

Cu toții am fost la un moment dat începători în ale grădinăritului, însă de pe urma acelor experiențe am învățat o mulțime de lucruri. De aceea, astăzi îți prezint trei greșeli pe care toți începătorii în ale grădinăritului le fac în grădină și ar trebui să le evite.


Este posibil ca și tu să faci greșelile de aici, iar articolul pe care îl prezintă astăzi te ajută să eviți aceste greșeli.

Plantarea legumelor sau a fructelor mult prea aproape una de cealaltă

Este important să le oferi spațiu, indiferent de cat de mic și de restrâns este locul unde urmează să plantezi. Plantele, fructele, legumele și florile au nevoie de loc pentru a se desfășura. În acest fel, ele își vor lua substanțele nutritive din sol și vor avea loc unele de celelalte, fără ca rădăcinile să își „fure” una alteia aceste substanțe nutritive.

Plantează florile sensibile lângă gard

Gardurile sunt foarte bune pentru a domoli puterea vântului. Ele mai degrabă încetinesc viteza vântului, acest lucru provocând turbulenți e pe cealaltă parte. De aceea, cel mai bun gard este acela prin care trece vântul.


Poți să plantezi lângă el o mulțime de flori sensibile sau plante care sunt ceva mai mici și mai fragile.

Plantarea în perioade nepotrivite din an

Clima se schimbă în fiecare an, iar acest lucru te poate duce în eroare. De aceea, este important să nu te grăbești atunci când vine vorba de plantarea legumelor și fructelor tare.

Așteaptă sezonul potrivit și vremea pentru a planta legumele, așa cum își doresc ele. De exemplu, roșiile și castraveții trebuie plantați primăvara devreme pentru ca ele să se dezvolte cat mai mult. Desigur, dacă alegi să le plantezi ceva mai devreme acestea nu vor muri, însă nu se vor dezvolta la fel de frumos și de bogat.


Plantarea si ingrijirea corecta a culturii de castraveti

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI