Plantarea si ingrijirea corecta a culturii de castraveti

0
4162
culturii de castraveti

Plantarea si ingrijirea corecta a culturii de castraveti

Descopera care este plantarea si ingrijirea corecta a culturii de castraveti pentru a te bucura de plante bogate in elemente nutritive.


Castravetii sunt legume bogate in vitamine, dar si gustoase, legume ce pot fi incluse intr-o multime de preparate. Mai mult decat atat, castravetii murati iti vor oferi pe timp de iarna mese cu preparate ideale pentru toti cei dragi.

Perioada de cultivare

Castravetii pot fi cultivati atat vara, cat si toamna. Cultura timpurie este mai costisitoare deoarece se creste din rasaduri. Semintele trebuie tratate chimic si abia apoi semanate. Semanatul trebuie facut pe la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai la o adancime de 4 cm.

Temperatura

Semintele au nevoie de o temperatura minima de 15 grade Celsius. In ceea ce priveste temperatura lor de zi cu zi, castravetii suporta pana la 35 de grade Celsius.


Lumina

Castravetii au nevoie de multa lumina cu intensitate ridicata. Cu toate acestea, plantele trebuie ferite de lumina de lunga durata, ei avand nevoie de 12 ore de lumina pe zi.

Solul

Solul potrivit pentru castraveti trebuie sa fie usor, afanat si bogat in humus. In ceea ce priveste pH-ul, acesta trebuie sa aiba intre 6,5 si 7,5.

Foloseste un test de sol pe care il poti gasi intr-un magazin de specialitate pentru a vedea care este pH-ul solului din gradina ta. Apoi, adauga var sau zeolit pentru a ridica pH-ul solului. Daca ai un sol alcalin, administreaza sulf elementar.


Nu uita ca testul de pH al solului trebuie sa fie facut o data la aproximativ doi sau trei ani de zile.

Fertilizarea

Pentru culturi mari, fertilizarea se face cu aproximativ 60 de kg de azot pe hectar si 60 de kg de oxid de potasiu pe hectar.

Bucura-te de o cultura bogata in castraveti, tinand cont de aceste cateva reguli simple. Vei gasi sfaturi si in alte articole despre cum sa plantezi castraveti deliciosi, fara coaja amara.


sursa foto: Pinterest