3 Îmbunătățiri pe care le poți aduce gospodăriei tale primăvara aceasta

3 Îmbunătățiri pe care le poți aduce gospodăriei tale primăvara aceasta

Unele transformări rapide aduse primăvara aceasta, aceste soluții uimitoare care vor da rezultate imediate, pot face grădina mai aspectuoasă și te încurajează la activitate și în perioadele fără vegetație.


Acestea îți îmbunătățesc grădina din punct de vedere estetic, dar te ajută și să aduci plusvaloare în gospodăria ta.

Reașezarea dalelor

Uneori, dalele din curtea ta se pot lăsa. Folosește un hârleț introdus sub marginea dalei pentru a o ridica cu grijă, fără a deteriora marginile.

O cantitate mică de moloz compact sau nisip brut, uscat, așezată sub dală permite ridicarea și nivelarea ei. În acest fel, vei putea să o reașezi repede și ușor.


Renovarea zonelor cu pietriș

Dacă au crescut multe buruieni prin pietriș, înseamnă că nu s-a folosit un material adecvat când s-a realizat poteca sau zona cu pietriș. În acest caz, este bine să pornești de la zero, dar să nu folosești o folie de plastic dur. Ploaia nu va putea să se scurgă și în curând locul va fi plin de apă.

Dacă stratul cu pietriș s-a subțiat, asigură-te că îl completezi. Stratul de pietriș trebuie să aibă cel puțin 3 cm grosime.

Curățarea pavajului

Uneori, suprafața unui patio sau a unor trepte se decolorează și spălarea sau frecarea sub presiune cu o substanță de curățat poate fi suficientă pentru a îmbunătăți aspectul.


Cu toate acestea, înainte de a acționa pe întreaga suprafață, verifică dacă tratamentul nu produce daune ulterioare. Spălarea sub presiune poate deteriora o suprafață cu dale care au joc, iar unii agenți de curățare pot produce chiar ei decolorări.

Protejează plantele din vecinătatea atunci când cureți cu chimicale sau cu furtunul sub presiune. De asemenea, este bine să faci o probă pe o dală într-un loc mai puțin vizibil pentru a fi sigur că produsul de curățare nu decolorează.

Alei ce iti transforma curtea dintr-un loc banal intr-un spatiu de senzatie

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI