Retete de ingrasamant natural pentru legumele si fructele din gradina

0
922

Retete de ingrasamant natural pentru legumele si fructele din gradina

Sa obtinem un ingrasamant natural pentru legumele si fructele din gradina nu ar trebui sa fie o mare provocare. Cu toate acestea, ingredientele naturale sunt destul de greu de combinat astfel incat ele sa creeze reteta perfecta legumele si fructele din curtea casei tale.


Descopera cum sa prepari retete de ingrasamant natural pentru ca fructele si legumele sa creasca sanatos si frumos. Ti-am pregatit o serie de retete ideale pentru solul tau.

Zatul de cafea

Chiar daca nu este o reteta prea complicata, zatul de cafea poate face minuni pentru solul din curtea ta. Este excelent atat pentru ca aduce o cantitate mare de substante nutritive pamantului, dar si pentru ca indeparteaza daunatorii. Pisicile care doresc sa distruga florile vor fi indepartate de mirosul zatului de cafea.

Zatul de cafea se pune direct pe sol, pe langa fructele, legumele sau florile din curtea si gradina ta. Are un continut ridicat de azot, fosfor, minerale si potastiu.


Atunci cand vine vorba de florile din ghiveci, poti sa pui zat de cafea o data la jumatate de an. In acest fel, florile nu vor fi afectate si vor putea sa isi ia cantitatea de substante nutritive de care au nevoie.

Reteta de ingrasamant natural folosind coji de banana

Cu totii stim faptul ca bananele sunt bogate in potasiu. Aceasta substanta, potasiul, ajuta planta sa creasca mult mai rezistent si sa isi formeze tesuturi mai puternice.

Cojile de banana se pot folosi ca atare sau chiar amestecate in compost. De asemenea, poti alege sa le fierbi in apa si sa stropesti cu apa respectiva plantele.


Cum sa folosesti cojile de oua ca ingrasamant natural

Apa rezultata in urma fierberii legumelor

Apa in care au fiert legumele este ideala pentru a fi folosita drept ingrasamant. Vitaminele care s-au eliberat in apa in procesul de gatire sunt perfecte pentru legumele, fructele sau florile din curtea ta. Foloseste aceasta apa si pulverizeaz-o pe plantele tale.

Apa minerala, un ingrasamant bun pentru florile tale

Daca ai o apa minerala care si-a pierdut din aciditate, nu o arunca. Florile, fructele sau legumele pot sa profite de mineralele din acea apa, asa alege sa le uzi cu ea. Este un ingrasamant natural ideal pentru florile tale.

Descopera si cum sa ai rosii gustoase si sanatoase – 5 Retete de ingrasamant bio

Gunoiul de grajd, cel mai benefic ingrasamant

Gunoiul din grajd este cel mai benefic si folosit ingrasamant natural pentru flori, fructe, legume, dar si pentru recoltele mari de porumb, cartofi sau cereale.


Se pune o lopata de gunoi intr-o galeata de apa, apoi se pune recipientul intr-un loc in care sa nu va deranjeze mirosul. Se lasa acolo timp de trei saptamani, apoi se dilata in apa si poate fi folosit pentru a fertiliza florile, fructele si legumele.

sursa foto: Pinterest