4 recomandări de amenajare pentru o baie mică

4 recomandări de amenajare pentru o baie mică

Indiferent dacă locuiești la casă sau la bloc, s-ar putea să te confrunți cu provocarea
unui spațiu mai mic dedicat băii. Cu toate acestea, există modalități ingenioase de
amenajare care pot crea iluzia unui spațiu mai mare, fără a necesita cheltuieli
semnificative. Așadar, nu trebuie să faci investiții considerabile pentru a obține rezultate
remarcabile. Tot ce ai nevoie este puțină creativitate și câteva sfaturi practice, pe care
le vei descoperi în acest articol.


1. Alege întotdeauna obiecte de calitate

Când vine vorba de amenajarea unei băi mici, alegerea produselor potrivite face o mare
diferență. Este tentant să optezi pentru cele comune, la prețuri foarte mici, însă acestea
pot lăsa impresia de kitsch și transformă spațiul în ceva banal. De asemenea, acestea se degradează rapid și, în timp, vei cheltui mai mult pentru înlocuirea periodică a acestora.

În schimb, obiectele sanitare de calitate vin adesea echipate cu o mulțime de funcționalități și astfel beneficiezi de un aspect elegant, durabilitate sporită și tehnologie de ultimă oră (termostat integrat în coloana de duș, panel de duș cu LED și efect de ploaie etc).

2. Montează o oglindă

Nu subestima puterea unei oglinzi bine alese! O variantă cu LED-uri poate oferi un plus de lumină și poate contura o atmosferă plăcută chiar și atunci când nu ai ferestre. Acest truc este adesea folosit de designerii de interior pentru a face o cameră să pară mai mare decât este în realitate.


3. Alege o paletă cromatică corectă

În acest caz, este întotdeauna indicat să optezi pentru o paletă cromatică formată din nuanțe deschise, pastelate, care conferă luminozitate încăperii. Folosește în mod predominant alb și adaugă câteva accente de culoare în puncte-cheie. De exemplu, poți alege un lavoar pe blat gri mat și câteva plante artificiale decorative care să creeze un contrast interesant.

4. Montează corpuri de iluminat cu LED în puncte strategice

Iluminatul adecvat poate face minuni într-o baie mică. Recomandarea celor de la https://www.moving.com este să montezi aplica deasupra oglinzii sau în lateralele acesteia, dar și pe tavan. Astfel vei obține lumina de care ai nevoie fără să încarci spațiul. Un alt sfat util este să optezi pentru cele încorporate cu LED. Avantajul este că acestea nu au reflexii neplăcute care pot fi cu atât mai deranjante într-o încăpere de dimensiuni reduse.

În concluzie, cu puțină creativitate și atenție la detalii, vei reuși să obții o baie care nu doar îndeplinește nevoile tale practice, dar care surprinde printr-un aspect interesant și personalizat.


Sursa foto: Envato

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI