5 Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre cresterea gainilor

0
6808

5 Lucruri importante pe care trebuie sa le stii despre cresterea gainilor

Aceste pasari ne ofera oua prospete, carne bio, insa iata care sunt lucrurile importante pe care trebuie sa le stii si tu despre cresterea gainilor. In acest fel, vei reusi sa cresti pasari sanatoase, dar si sa te bucuri de aceasta activitate.


Vietuitoarele transforma orice curte banala intr-o gospodarie absolut superbe. Primitoare, prietenoasa, dinamica, o curte cu pasari si cu alte animale domestice este iubita de catre toata lumea.

De aceea, daca si tie iti place sa cresti pasari, astazi ti-am pregatit un articol util cu 5 lucruri importante. Afla si tu care sunt aceste sfaturi inainte de a alege sa cresti gaini.

Dupa sfaturile pregatite pentru tine, ti-am pregatit si o galerie foto inspirationala. Proiectele constau in aranjarea unor spatii speciale de unde pasarile sa se hraneasca sau sa isi petreaca timpul pe parcursul zilei.


Unde amplasam cotetul gainilor

Atunci cand vorbim despre cresterea gainilor, este important sa stim atat detalii despre hrana lor, cat si despre spatiul unde dorm sau isi petrec timpul ziua.

Amplasarea cotetului gainilor este un factor care determina si productia de oua. Pozitioneaza cotetul intr-un spatiu cu lumina astfel incat sa favorizezi producerea de oua. Cu toate acestea, in zonele unde caldura este mai puternica pe timp de vara, amplaseaza cotetul la umbra unui copac. Aici pasarile vor primi lumina, insa nu vor sta direct in bataia razelor de soare.

Izolarea termica a unui cotet

Gainile rezista si la temperaturi de pana la 30 de grade Celsius, iar cand vorbim de temperatura minima discutam de aproximativ 10 grade Celsius. Cu toate acestea, temperatura ideala se afla intre 20 si 22 de grade Celsius.


Pentru ca gainile tale sa se bucure de un confort termic, alege sa izolezi termic cotetul acestora.

Suporturi pentru apa si hrana

Gainile au nevoie zilnic sau chiar de mai multe ori pe zi de apa proaspata, dar si de hrana. Amplaseaza-le suporturi pentru apa si hrana pentru ca ele sa se bucure de aceste doua elemente ce le vor face sa creasca sanatos si sa produca oua.

Alege furaje de calitate

Alege din magazinele de specialitate furaje de calitate care sa le asigure pasarilor tale nutrientii de care au nevoie.


Cuibarele pentru oua

Pe langa suporturile pentru hrana, apa, dar si un spatiu pentru a dormi, gainile au nevoie si de cuibare pentru oua, dar si de un sistem de stinghii.

Ofera-le toate aceste lucruri gainilor tale. Sanatatea si modul in care cresc ele este foarte important atat pentru oua si cantitatea productiei acestora, cat si pentru carnea pe care gainile o ofera.

Hranitoare pentru pasari sau cum sa atragi necuvantatoarele in curte

22 Idei practice de a construi un cotet pentru pasarile din curte

sursa foto: Pinterest