5 Trucuri perfecte pentru a realiza un gazon nou pornind de la zero

5 Trucuri perfecte pentru a realiza un gazon nou pornind de la zero

Dacă ai decis că este timpul să pui gazon nou în curtea casei tale, pornind de la zero și să amenajezi acel teren care a stat liber atâta timp, cu ajutorul acestor sfaturi vei reuși să creezi o pajiște frumos nivelată.


Construirea unei zone frumos nivelate, verzi și fără buruieni te va ajuta să pui în valoare plantele, dar și să creez un spațiu ideal pentru joacă sau relaxare.

Alege locul potrivit

Alegerea locului potrivit este extrem de importantă.

Evită așezarea gazonului într-o zonă cu umbră. Ierburile din gazon vor fi mai puțin vulnerabile în fața dăunătorilor sau în competiția cu buruienile și bolile, dacă cresc într-un loc deschis. De aceea, este bine să optezi pentru un loc însorit, cu drenaj bun, dar într-un loc care să nu fie mult prea uscat.


Dacă vrei neapărat să plantezi gazonul într-un loc cu umbră, este esențial să folosești un amestec de semințe pentru că sunt destinate zonelor cu umbră. El conține varietăți de iarbă care suportă mult mai bine acele condiții.

Alegerea formei gazonului

Vei fi tentat să creezi un gazon cu o formă foarte complicată, însă nu uita că o formă mai simplă se va tunde mult mai ușor. Toate cotiturile și curvele care arată atât de interesant pe hârtie pot produce un adevărat coșmar atunci când vine vorba de îngrijirea lor.

Pregătirea pământului

Pregătirea solului este esențială. Aceasta poate să pară un proces care nu se mai termină niciodată, însă oricât de mult vei cheltui pe gazon sau semințe, acești bani vor fi risipiți dacă faci economii atunci când vine vorba de lucrările de pregătire ale solului.


Afânarea pământului

Pământul compact cauzează o aerisire slabă și un drenaj prost într-un gazon nou. De aceea, iarba crește mai slab și apar probleme cu mușchii și buruienile. Este important să lucrez zonele compacte înainte de a începe. Zonele mici pot fi lucrate deseori, folosind o furcă sau un cultivator.

La început, este bine să lucrez conștiincios pământul cu furca.

Înlăturarea pietrelor

Scoate cu furca toate pietrele mari sau alte resturi de construcții. Este foarte important să faci acest lucru deoarece zona trebuie să fie curată, curățată.


Dacă ai adunat o mulțime de pietre, nu le arunca. Păstrează-le pentru a le folosi ca material de drenaj pe fundul vaselor și ghivecelor.

Tipul de iarbă folosit

Este bine să fii onest în privința uzurii și a stricăciunilor pe care ar putea să le sufere gazonul. Acest lucru te va ajuta să știi cum se va întreține gazonul. Ierburile delicate crează cel mai elegant gazon, dar necesită mai multă îngrijire.

Cu suficienta apă și hrană, cu puțin îngrijire doamnă și cu tundere regulată, un gazon mai aspru poate arăta și el foarte bine în curtea casei tale și se va îngriji ceva mai ușor.

Cum să îngrijești gazonul pentru a te bucura de o iarbă verde și densă

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI