9 Cele mai periculoase lucruri din bucatarie despre care nu stiai

9 Cele mai periculoase lucruri din bucatarie despre care nu stiai

Petrecem o mare parte din zilele noastre in bucatarie, iar acest lucru se intampla cu sau fara voia noastra. Ceea ce nu stim insa, este ca o multime dintre lucrurile obisnuite de acolo, pe care le folosim in fiecare zi, pot fi extrem de periculoase.


Jos, vrem sa va prezentam 9 dintre acestea.

1. Recipientele din plastic in care depozitam alimentele

Pentru a face plasticul flexibil, o multime de producatori adauga multe substante chimice speciale in plastic, ce pot aduce grave probleme de sanatate. Incercati sa folositi cat mai putin caserolele din plastic sau alte recipiente din plastic pentru mancare si pentru bauturi.

2. Chiuveta din bucatarie

Daca bucatile de mancare raman in chiuveta pentru o perioada mai mare de timp, ele incep sa produca bacterii, bacterii care raman pe chiuveta chiar daca aruncam resturile de mancare.


De aceea, chiuveta din bucatarie trebuie dezinfectata cel putin o data pe zi. Poate ca pare complicat, insa exista multe produse ce nu trebuie decat lasate in chiuveta si actioneaza singure impotriva bacteriilor. Apoi, chiuveta trebuie doar clatita.

3. Cutitele

Atunci cand sunt spalate, cutitele trebuie dezinfectate foarte bine deoarece sunt o sursa sigura de bacterii.

4. Buretele de vase

Chiar daca clatiti buretele de bucatarie, bacteriile nu dispar. De aceea, acestia sunt o sursa interminabila de bacterii.


Buretii trebuie inlocuiti destul de des, insa puteti sa ii bagati si la cuptorul cu microunde, la temperaturi inalte pentru a omori microbii. De asemenea, o alta alternativa ar fi sa ii spalati la masina de spalat. La temperaturi inalte, bineinteles!

5. Prosoapele de bucatarie

Prosoapele de bucatarie sunt printre cele mai murdare si pline de bacterii lucruri din bucatarie. Scopul nostru nu este sa va speriem, ci sa va spunem ca aceste lucruri pot fi o sursa sigura pentru diferite boli ce pot fi prevenite daca suntem atenti si daca respectam regulile de igiena. De aceea, in bucatarie, igiena trebuie sa fie foarte stricta!

6. Spray-urile care miros frumos

Spray-urile care miros frumos sunt periculoase pentru orice incapere deoarece ele contin multe substante chimice. Pot provoca daune plamanilor, dar si altor organe. Asigurati-va ca aerisiti incaperile des si evitati sa folositi astfel de produse.


7. Gazele de la aragaz

Nu uitati sa verificati mereu daca sunt oprite gazele inainte sa mergeti la culcare sau inainte sa plecati de acasa.

Siguranta ta si a familiei tale este pe primul loc!

8. Tigaile din teflon

Teflonul supraincalzit poate emite vapori toxici. De aceea, tigaile vechi, realizate din alte materiale decat teflonul, sunt cele mai sigure pentru a gati.

9. Tocatoarele

Cel mai bine este sa folositi mereu tocatoare separate: unul pentru legume si unul pentru carne. Carnea proaspata, inainte de a fi gatita poate contine o multime de bacterii, daca nu a fost spalata cum trebuie.

sursa foto: crateandbarrel.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI