5 Secrete pentru ingrijirea crizantemelor, cele mai frumoase flori de toamna
Descopera si tu cateva sfaturi practice despre ingrijirea crizantemelor. Toamna este un anotimp cu totul si cu totul deosebit, anotimp care ofera flori absolut superbe. De la gladiole, la crizanteme sau branduse de toamna, toate aceste flori sunt ideale pentru a fi crescute in propria gospodarie. Daca ai spatiu suficient sau daca ai o sera, florile pot fi crescute pana toamna tarziu, chiar si dupa primul inghet. Atat crizantemele, cat si gladiolele sunt o optiune ideala pentru a fi crescute si date apoi spre vanzare.
Afla mai multe despre ingrijirea crizantemelor, cele mai indragite flori ale acestui anotimp. Aceste frumoase plante sunt raspandite in intreaga lume. Atat culorile deosebite ale crizantemelor, dar si rezistenta lor le face sa fie superbe, ideale pentru a fi oferite cadou sau pentru a fi crescute in propria curte.
Secrete pentru ingrijirea crizantemelor
Pamantul ideal pentru crizanteme si apa de care au nevoie
Crizantemele au nevoie de un pamant fertil astfel incat ele sa creasca sanatos. Un pamant ce are in compozitie amestec de turba cu nisip este ideal pentru crizantemele tale.
In ceea ce priveste udarea, crizantemele sau margaretele de toamna – asa cum li se mai spune in popor – au nevoie de cantitati moderate de apa. Ele au nevoie de un substrat proaspat, umed, insa ai grija ca acesta sa nu fie prea ud deoarece risti ca acestea sa putrezeasca sau sa faca daunatori.
Nu uita ca si lumina este foarte importanta pentru crizantema deoarece le favorizeaza cresterea.
Sfat util: Pentru a pastra un aspect sanatos si frumos al crizantemei, rupe-le frunzele si florile uscate. In acest fel, vei reusi sa provoci inflorirea crizantemelor si sa le indemni sa creasca frumos, sanatos si bogat. Daca margareta de toamna ramane fara flori, nu iti face griji. Aceasta floare va inflori din nou pe timp de iarna.
sursa foto: Pinterest