Cum sa ai parte de un somn cat mai bun, mai odihnitor

Cum sa ai parte de un somn cat mai bun, mai odihnitor

Un somn cat mai bun te ajuta sa fii plin de energie, insa imbunatateste si calitatea vietii, dar si sanatatea organismului tau. Atunci cand nu esti odihnit, creierul nu poate functiona la capacitatea sa maxima. Bineinteles, acest lucru poate fi usor reparat printr-o noapte de somn sanatos, odihnitor. Daca problema persista pe termen lung, acest lucru poate sa iti afecteze serios sanatatea.


Exista o multime de lucruri ce iti pot perturba somnul. Ti-am pregatit o lista de metode pe care le poti pune in aplicare pentru a avea parte de un somn mai bun.

Opteaza pentru sunetele albe

Zgomotul alb este o combinatie a tuturor frecventelor de sunet ce te poate ajuta sa acoperi alte lucruri ce se aud pe fundal. Este folosit si pentru a le oferi bebelusilor un somn linistitor.

Sunetele albe te pot ajuta sa ai parte de un somn linistitor, indiferent de zgomotele din jur. Daca locuiesti intr-un cartier aglomerat sau, pur si simplu, seara se aude zgomotul traficului, sunetele albe te ajuta.


Descopera problema care nu te lasa sa dormi bine

De cele mai multe ori, exista un impediment care nu ne lasa sa dormim suficient de bine, iar noi nu il observam. Poate ai in camera prea multa lumina, motiv pentru care te sfatuim sa optezi pentru draperii ce te ajuta sa ai o atmosfera ideala pentru somn.

De asemenea, se poate ca in camera sa fie aerul prea uscat sau prea umed. Alegerea unui astfel de dezumidificator ieftin poate rezolva prolema usor.

Alimentele consumate inainte de culcare

Evita sa bei sucuri sau sa mananci orice fel de zahar inainte de culcare deoarece acesta iti ofera energie si te poate agita.


Alege sa consumi o cina cat mai sanatoasa, cu 3-4 ore inainte de a te culca. In acest fel, vei oferi organismului timpul necesar pentru a digera mancarea, iar somnul tau va fi unul linistit.

Rutina zilnica a exercitiilor

Alege sa faci miscare cel putin 30 de minute in fiecare zi pentru a te bucura de un somn mai bun, mai odihnitor. Sportul te ajuta sa ai parte de un somn mai bun, dar si sa scapi de durerile de cap, de stres, anxietate.

Orice fel de miscare creste nivelul de endorfine din creier, endorfine ce sunt cunoscute a fi  moleculele fericirii.


Regularitatea

Este important sa te culci si sa te trezesti la aproximativ aceeasi ora. Intre orele 22:00 si 02:00 ai parte de cel mai bun si odihnitor somn. Ai grija sa nu ratezi aceste ore pentru a dormi.

Stim ca folosesti o alarma pentru a te trezi, insa sfatul nostru este sa folosesti o alarma si pentru a te duce la somn.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI