Salata de boeuf, cea mai controversata reteta din perioada Craciunului
Salata de boeuf este, cu siguranta, reteta cea mai controversata din perioada Craciunului datorita modalitatilor diferite si spectaculoase de aranjare in platou. Sarbatorile de iarna sunt o ocazie deosebita pentru a petrece timp cu familia, dar si pentru a ne pune la incercare indemanarea in bucatarie.
Gospodinele prepara atat sarmale, paine de casa proaspata, cozonaci pufosi, friptura, ciorba, dar si salata de boeuf. Desi, in reteta originala, salata de boeuf se prepara cu vita, multe gospodine aleg sa inlocuiasca vita cu puiul sau sa nu puna carne deloc. Toate cele trei variante sunt gustoase.
Decorarea salatei de boeuf, cea mai controversata reteta din perioada Craciunului
Atunci cand vine vorba de decorarea salatei, ideile sunt infinite. Poti sa te joci cu arta si sa realizezi pe salata de boeuf diferite elemente care amintesc de Craciun.
Poti decora salata de boeuf cu masline, oua fierte, legume, dar si creveti, daca iti doresti o salata diferita, unica. In salata de boeuf se pun cartofi fierti, morcovi fierti, carne de vita fiarta, castraveti murati, gogosari murati, maioneza si sare. Daca muraturile sunt puse chiar de tine, iar maioneza este preparata in casa, aceste detalii ii vor oferi salatei tale un gust aparte.
Alegerea muraturilor pentru salata
Pentru a obtine o salata gustoasa, muraturile trebuie sa fie crocante, nu moi. De exemplu, daca interiorul castravetilor este prea moale, atunci poti sa il dai la o parte cu o lingurita. Vei folosi doar coaja crocanta pentru ca salata ta de boeuf sa nu se inmoaie, iar ingredientele sa nu se amestece inestetic.
Salata va avea culori diferite, frumoase, fiind un aperitiv excelent pentru Craciun si Anul Nou.
Rulouri aperitiv pentru platouri ce arata absolut delicios
Salata de boeuf reteta clasica si idei spectaculoase pentru a o decora
sursa foto: Pinterest