Congelarea plantelor pentru folosirea lor in deserturi, mancaruri sau cocktail-uri

0
188

Congelarea plantelor pentru folosirea lor in deserturi, mancaruri sau cocktail-uri

Congelarea plantelor ne ofera sansa de a le folosi pentru sucuri de fructe cu menta congelata, cocktail-uri, dar si mancaruri sau deserturi. Alege sa pui la congelator menta sau flori de limba-mielului in cuburi de gheata si foloseste-le la sucuri de fructe sau cocktail-uri delicioase.


Despre congelarea plantelor

Aceasta metoda de pastrare a plantelor aromatice este excelenta. Nu doar ca le veti pastra aroma, dar prin aceasta metoda reusiti sa pastrati si culoarea plantelor voastre.

Pentru ce ierburi NU este potrivita metoda congelarii

Metoda de congelare nu este potrivita in cazul in care vrei sa folosesti plantele in scop medicinal, dar este ideala pentru ierburile aromatice culinare. De asemenea, este perfecta si pentru ierburile cu frunze fine sau pentru cele cu un continut ridicat de apa. Daca au un continut ridicat de apa, ierburile nu pot fi uscate foarte bine, asa ca metoda congelarii este una excelenta.

Cum congelam plantele – Trucuri fantastice

Poti sa congelezi frunzele de fenicul si marar, tarhon, coriandru, chives, patrunjel, dar si busuioc sau hasmatuchi.


Plantele pe care intentionezi sa le folosesti in cantitati mici sau sa le adaugi in ultimul moment in supe sau tocanite se congeleaza. Pentru ele, te sfatuim sa folosesti tavite pentru cuburile de gheata.

Pasii pe care ii urmezi inainte de congelarea propriu-zisa

  • Spala plantele proaspete cu multa apa rece inainte de a le congela. Apoi, taie aceste plante marunt.
  • Pune cate o lingurita de plante tocate in fiecare segment al vasului, adauga un pic de apa, apoi pune-le la congelator. Cand cuburile de gheata sunt congelate, transfera-le in pungi de plastic etichetate si le poti tine in congelator timp de cateva luni de zile.
  • Congeleaza manunchiuri intregi de plante daca vrei sa le folosesti in cantitati mai mari. Acest sfat este ideal pentru persoanele care vor sa foloseasca patrunjelul sau mararul in mancaruri sau in ciorbe.
  • Dupa ce ai spalat un buchet, usuca plantele pe un prosop de hartie absorbanta si apoi adauna-le iar in manunchi. Apoi, manunchiul poate fi bagat asa la congelator folosind o punga curata, uscata.
  • Congelarea plantelor le va face casante. De aceea, inainte de a le folosi, te sfatuim sa apesi punga cu palma pentru a zdrobi frunzele.

Cumpararea plantelor uscate

In magazine iti sta la dispozitie o varietate de plante mai mare decat tot ce ai putea spera sa culegi sau sa usuci vreodata de unul singur. Cele mai populare plante sunt disponibile sub forma de pliculete de ceai, dar este mai avantajos sa iei plante la pachet, caci primele, fiind ambalate separat, sunt ceva mai scumpe.

Cauta plante uscate care pastreaza culoarea si textura plantei si au un parfum curat, specific. Arunca plantele care sunt sterse, prafuite sau care au un miros prea slab.


sursa foto: Pinterest