Infrumuseteaza ferestrele cu flori colorate, spectaculare

Infrumuseteaza ferestrele cu flori colorate, spectaculare

Florile curgatoare, pozitionate in ghivece sau jardiniere pot fi solutia ideala pentru ca ele infrumuseteaza ferestrele si le fac pline de viata. Florile pozitionate in ghivece sunt o adevarata bucurie, mai ales cand nu ai suficient spatiu pentru a le planta in curtea ta.


Florile din ghiveci pot sa aiba diferite forme pentru a fi puse la fereastra, dar si agatate de o balustrata. Ofera-le un loc cu soare, dar ferit de vantul puternic.

Agatarea florilor curgatoare

Florile curgatoare, asa cum este si muscata, pot fi agatate undeva langa fereastra sau la intrarea in casa ta, pe terasa. Ghivecele acestor flori trebuie sa fie ceva mai incapatoare pentru ca muscata sa aiba spatiu sa creasca.

Ingrijirea plantelor din ghiveci

Ingrijirea plantelor ce se afla intr-un ghiveci nu este deloc grea. Exista o serie de sfaturi si trucuri, daca le putem numi asa, pentru a ne bucura de flori frumoase, bogate.


Ghiveciul ales

In primul rand, atunci cand vorbim despre plantele pozitionate in casa sau afara, discutam despre modul in care ele traiesc. Este important ca ghiveciul ales sa fie unul suficient de mare pentru ca ele sa isi extinda radacinile. Cel mai bine este sa te documentezi. Fiecare floare creste diferit, asa ca noteaza cat de mult cresc radacinile fiecarei plante cautand informatii pe internet sau intreband specialistii.

Gloxinia, floarea superba care se ingrijeste mult mai usor decat muscata

Pozitionarea plantei

Pozitionarea plantei este si ea foarte importanta. Exista flori ce au nevoie sa fie pozitionate astfel incat sa se bucure de lumina naturala. Cu toate acestea, unele plante vor ca lumina sa fie filtrata de o perdea sau de o fereastra.

Muscatele, petuniile, dar si floarea de ceara sunt plante ce pot fi pozitionate afara cu incredere. Este important sa tii cont ca ele sa fie ferite de spatiul unde este vant puternic. Ai grija sa fixezi ghiveciul astfel incat acesta sa nu fie luat de vant.


Administrarea apei

Pentru a creste frumos si sanatos, plantele au nevoie de apa. Cu toate acestea, stim ca apa in exces dauneaza florilor tale, asa ca ai grija la cantitatea de apa pe care o oferi plantelor tale.

In cazul in care nu esti sigur cum trebuie hidratata o anumita planta, cel mai bine este sa monitorizezi comportamentul plantei tale. Procesul mai rapid este sa verifici recomandarile specialistilor sau sa intrebi specialistii din magazine.

Patrarea pamantului curat

Pastreaza pamantul curat si ai grija sa administrezi doar produse de specialitate, mai ales daca vine vorba de plante mai pretentioase. Evita administrarea fertilizatorilor naturali, asa cum este zatul de cafea, in cazul in care nu cunosti comportamentul plantei sau comportamentul plantelor pe care le ai.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI