Sfaturi utile pentru amenajarea unei curti cat mai frumoase, o gospodarie armonioasa

Sfaturi utile pentru amenajarea unei curti cat mai frumoase, o gospodarie armonioasa

Descopera cum aceste sfaturi pentru amenajarea unei curti te ajuta sa ai o gospodarie fantastica. De la florile plantate, aleile din curte, dar si spatiile de relaxare, toti acesti factori sunt importanti atunci cand vine vorba de o gospodarie armonioasa.


O curte amenajata echilibrat, armonios este un spatiu gandit de la inceput atunci cand vine vorba de organizarea lui.

Decide ce vrei sa plantezi

Nu vei putea sa plantezi si flori colorate si plante suculente, dar si legume, fructe sau arbusti decorativi. Din pacate, atat spatiul este limitat, dar si cerintele acestor plante sunt mari. De aceea, trebuie sa decizi ce vrei sa plantezi pentru a putea sa iti organizezi curtea.

Daca vrei sa optezi pentru plante suculente, atunci poti avea ghivece micute, ingrijirea lor este minima, iar spatiul de care ai nevoie este unul mic.


Plantele aromatice, pe de alta parte, au nevoie de lumina, dar si de ceva mai multa ingrijire. Nu ai nevoie de mult spatiu pentru ele, iar apoi te vei bucura de plante aromatice precum rozmarin, oregano sau menta proaspata pentru cocktail-uri si limonada.

Nu uita sa plantezi ceva cu totul si cu totul deosebit in curte, precum un arbust ornamental. Poti alege glicina, hortensia sau gutuiul japonez.

Gutuiul japonez – Un arbust ornamental cu fructe comestibile si flori frumoase

Planteaza culori contrastante

Este important ca nuantele contrastante sa fie combinate pentru a atrage atentia cat mai frumos. Culorile inchise se potrivesc cu nuantele deschise, iar florile cresc mult mai frumos atunci cand sunt pozitionate in grup.


Foloseste containere diferite pentru plantare

De la butoiase din lemn sau containere din metal deosebite, toate aceste suporturi sunt speciale si pot fi ideale pentru a planta in ele flori. Vor atrage atentia intr-un mod placut, iar tu te poti bucura de un aspect deosebit chiar in curtea ta.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI