Sunatoarea, planta medicinala care nu trebuie sa iti lipseasca din casa

Sunatoarea, planta medicinala care nu trebuie sa iti lipseasca din casa

Sunatoarea este o planta erbacee, care se gaseste prin gradini, pe marginea drumurilor sau pe pasuni. Este planta pe care o puteti culege atat din zonele de campie cat si din zona subalpina si deluroasa.


Sunatoare a fost, de-a lungul timpului, o planta tamaduitoare utilizata pentru durerile de cap, durerile de stomac sau in caz de lovituri si zgarieturi se aplica o cataplasma cu sunatoare pe zona afectata.
Tulpina plantei poate atinge pana la un metru inaltime. Florile sale sunt galbene, iar frunzele au puncte rosiatice-ruginii. La sunatoare se culeg doar varfurile tulpinilor inflorite, prin taiere in zilele uscate si foarte insorite. Planta se usuca la umbra in locuri aerisite, in strat gros de 1 cm si jumatate. Se recomanda ca dupa uscare planta sa se pastreze in pungi de hartie in locuri uscate si intunecoase.

Ce se prepara din sunatoare?

Sunatoarea poate fi folosita sub forma de ceai, tinctura, ulei, decoct sau cataplasme.

Ceaiul de sunatoare: se pune o lingurita de planta la ¼ l apa clocotita si se lasa cateva minute la infuzat. Se strecoara si se consuma.
Tinctura de sunatoare – se pun doua maini pline cu flori de sunatoare culese intr-o zi insorita, se taie si se asaza intr-o sticla, se toarna aprox 750 ml alcool alimentar de 50 grade si se lasa la macerat timp de 3 saptamani intr-un loc insorit. Se inchide ermetic sticla si se agita zilnic. Cand este gata, se strecoara, se pune in sticle inchise la culoare si se pastreaza la frigider.


La ce se foloseste sunatoarea?

Sunatoarea este considerata planta care aduce fericirea, deoarece are un efect puternic antidepresiv asupra organismului uman. Este o planta complexa, care vindeca afectiuni cardiovasculare, biliare, bolile nervoase, trateaza ranile deschise si hematoamele. Este un bun adjuvant in tratarea problemelor gastro intestinale si de ficat.

Sunatoarea este o planta la indemana oricui, cu rol antidepresiv si sedativ, hipotensiv, vasodilatator si diuretic, antibacterian si antiinflamator.
Sunatoarea mai poate fi utilizata si in prepararea cremelor si a mastilor de infrumusetare. Se poate crea un amestec intre sunatoare, musetel si galbenele.

Masca din infuzie de flori de sunatoare – este recomandata pentru toate tipurile de ten, ajuta la cresterea elasticitatii pielii, in tratarea acneei, combate ridurile si ajuta la imbunatatirea aspectului tenului.
Alegeti sa aveti sunatoare in casa si veti avea un remediu naturist atat pentru tratarea bolilor si afectiunilor cat si pentru ritualurile de infrumusetare de zi cu zi!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI