4 tipuri de garduri potrivite pentru casa ta

4 tipuri de garduri potrivite pentru casa ta

Gardul pe care îl alegem pentru curte nu folosește doar la delimitarea proprietății sau la protejarea intimității, ci și la scoaterea în evidență a spațiului exterior.


Ai observat de ceva timp că gardul tău s-a deteriorat și aspectul său a început să lase de dorit? Poate a venit momentul să-l schimbi. Bine, știm că schimbarea gardului este o investiție serioasă, motiv pentru care trebuie să știi că există credite nebancare IFN.

Cu un credit nebancar poți alege între diferite tipuri de garduri, în funcție de nevoi sau de preferințe. O idee interesantă și foarte atractivă este gardul perimetral viu. Dar poți alege ce tip de gard vrei tu – gard în stil clasic, conceput din lemn, metal sau dintr-o combinație de materiale. În continuare îți propunem 4 tipuri de garduri cu care îți poți împrejmui proprietatea.

Gard modern

Printre tipurile de garduri perimetrale moderne se numără gardurile din lemn sau din metal. În funcție de design, dacă sunt din lemn, pot fi minimaliste și în culori mai închise și mai elegante, fie în nuanțe calde de cedru (care dau un aer mai rustic întregului ansamblu).
O altă opțiune este gardul din beton sau cel dintr-un amestec de cărămidă cu metal, aceasta din urmă fiind o alternativă recomandată dacă vrei mai multă intimitate, dar și să dai un aer industrial casei.
Poți folosi și panouri din sticlă mată, dar costul lor este mult mai mare și trebuie șterse frecvent pentru a le menține curate, pe lângă faptul că sticla se poate sparge. Așa că, dacă optezi pentru panouri de sticlă, ai grijă ca sticla să fie călită sau să fie prevăzută cu folie de protecție.
Gardul din gabioane este, de asemenea, o idee foarte bună, având în vedere că acest gard are atât rol decorativ, cât și de protecție a suprafeței împrejmuite. Gardul de gabioane este, de cele mai multe ori, format din pietre naturale de râu prinse în structuri metalice sau în plase zincate sudate sau împletite.


Gard din lemn

Gardul din lemn este des folosit la împrejmuirea grădinii și a casei și e potrivit pentru aproape toate stilurile arhitecturale. Acesta poate fi vopsit în diferite culori sau lăcuit pentru a proteja lemnul și pentru a-l scoate în evidență.
Pentru realizarea unui astfel de gard este bine să alegi un lemn rezistent la utilizare în exterior, cum ar fi pinul.
În plus, trebuie să aibă parte de întreținere regulată.
Pentru a afla dacă lemnul are nevoie de întreținere, ar trebui să verși câteva picături de apă pe el. Dacă apa dispare după 15 minute, trebuie să aplici un lac protector. O alternativă la lemnul natural este deck-ul sintetic sau compozit (WPC – wood plastic composite). Are marele avantaj de a fi un bun material pentru exterior, imită perfect lemnul și este disponibil în diferite nuanțe și texturi. E ușor de folosit și nu necesită întreținere specială.

Gard din bare metalice

Gardurile din bare metalice sunt o altă opțiune frumoasă pentru delimitarea unei proprietăți. Poți opta pentru un gard clasic cu bare metalice, fie unul modern din panouri de oțel. Ambele variante pot fi ușor combinate cu alte materiale, precum lemnul sau sticla.
De asemenea, trebuie să reții faptul că înălțimea unui gard din lemn, metal sau orice alt material depinde de nevoile tale. De exemplu, dacă are scop estetic, poți construi un gard nu foarte înalt, cam de 50 sau 70 de centimetri înălțime. Dacă vrei să ai intimitate, gardul poate avea înălțimea de până la 2 metri. Și, cu cât gardul este mai înalt, cu atât mai mare și mai rezistentă trebuie să fie structura sa de susținere.

Pe de altă parte, pentru ca gardul din metal să nu ruginească este indicat ca o dată pe an să-l dai cu vopsea ori cu lac de protecție.


Gard viu

Gardul viu este o opțiune naturală foarte frumoasă și practică, cu o serie de avantaje bioclimatice și estetice.
Poate fi creat prin integrarea diferitelor specii de arbuști, care să aibă frunziș compact, precum Ligustrum Ovalifolium (un arbust ornamental răspândit în Europa și în regiuni din Asia vestică) și Cupressus Macrocarpa (un copac ornamental galben-auriu). Poți folosi chiar și soiuri aromatice precum rozmarinul sau levănțica.
Dacă vrei să împrejmuiești un teren și nu ai prea mult timp la dispoziție, o opțiune bună este bambusul, una dintre cele mai folosite plante arborescente pentru gardurile perimetrale cu creștere rapidă.

Indiferent de specia aleasă, este bine să ții cont de tipul de sol, expunerea la soare, frecvența cu care îl vei iriga și factorii climatici. În plus, este necesar să iei în considerare dacă plantele alese sunt sezoniere, deoarece arbuștilor le pot cădea frunzele în timpul iernii.
Totodată, dacă alegi să îți împrejmuiești casa cu gard viu, trebuie să știi că are nevoie de întreținere permanentă. În funcție de specia de arbust aleasă, trebuie să-l tai de trei până la patru ori pe an. Astfel, permiți arbuștilor să crească corespunzător și să aibă o formă frumoasă.
Acum că ai aflat propunerile noastre, ce părere ai despre ele? Care crezi că este gardul ideal pentru împrejmuirea casei tale? Poți începe prin a estima, alături de un specialist, costul pentru gardul potrivit casei tale. Dacă ai nevoie de un buget suplimentar, poți apela la credite online pentru a obține banii de care ai nevoie.
Nu mai ezita, solicită un credit online și treci la treabă!

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI