Modalități ingenioase și creative de a refolosi apa oxigenată

Modalități ingenioase și creative de a refolosi apa oxigenată

Apa oxigenată a fost descoperită în anul 1818. Apa oxigenată este utilizată frecvent ca antiseptic sau ca înălbitor.


De exemplu, această apă este ingredientul cheie din trusele de albirea dinților și din înălbitori pe bază de oxigen. Fabricanții de materiale textile folosesc apa în concentrații mai mari pentru a albi țesăturile.

În timpul celui de-al doilea Război Mondial, soluțiile de apă oxigenată erau folosite drept combustibil pentru rachete și torpile.

În zilele de astăzi, există o mulțime de metode ingenioase de a le folosi apa oxigenată. Este utilă, ușor de procurat și poate fi folosită în modalități excelente, practice.


Te ajută să scoți petele

Dacă vrei să îndepărtezi o pată a cărei proveniență nu o cunoști, încearcă să combini o lingură de apă oxigenată de concentrație 3% cu puțină drojdie de vin sau cu o cantitate mică de pastă de dinți. Cu ajutorul unei cârpe moi freacă ușor pata cu pasta preparată, apoi clătește.

Te ajută să scoți petele de igrasie

Petele de igrasie pot fi inamicul băii tale și pot fi o adevărată bătaie de cap. Cu ajutorul apei oxigenate, apă pe care poți să o torni direct pe zona mucegăită poți să scapi de această igresie.

Dezinfectează tocătorul

Apa oxigenată te ajută foarte ușor să dezinfectezi tocătorul. Apă oxigenată ucide toate bacteriile, fiind exact aliatul de care ai nevoie pentru a lupta împotriva proliferării bacteriilor de pe tocător.


În special, aceste bacterii apar după ce ai tăiat carnea. Pentru a anihila germenii de pe un tocător, tot ce trebuie să faci este să îl ștergi cu un prosop de hârtie cu oțet, apoi să cureți cu alt prosop îmbibat în apă oxigenată.

Scoate petele de vin

Apă oxigenată este foarte utilă pentru că te ajută să scoți petele de vin de pe haine.

Atenție!

Apa oxigenată este considerată corozivă chiar și în cazul soluției relativ slabe de 3% care se vinde ca antiseptic. Nu se folosește niciodată în zona ochilor sau a nasului. De asemenea, nu se înghite și nu se toarnă în foc.


Scoate petele de iarbă

Dacă petele de iarbă distrug hainele copiilor tăi, poți rezolva ușor problema cu ajutorul apei oxigenate. Amestecă câteva picături de amoniac cu o linguriță de apă oxigenată de concentrație 3%.

Freacă pata cu amestecul obținut. Imediat după ce pata a dispărut, clătește și spală articolul vestimentar.

Apa minerală carbogazoasă și multiplele ei beneficii în gospodăria noastră

Scoate petele proaspete de sânge

Aplică o soluție de apă oxigenată de concentrație 3% direct pe pata proaspătă de sânge de pe materialul textil, clătește cu apă, apoi spăla haine ca de obicei. Pata ar trebui să dispară imediat. Este important să acționeze cat mai repede pentru a te asigura că vei scăpa de pată rapid.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI