Cum plantezi un gazon nou din semințe – Detalii importante de care să ții cont
Care sunt detaliile importante de care trebuie să ținem cont atunci când plantăm un gazon nou, dar și cat de multe semințe este bine să punem, afli chiar din acest articol.
Perioada ideală pentru semănat
Atunci când vine vorba de semănatul unui gazon nou, cea mai bună perioadă pentru acest lucru este toamna devreme. Pământul este cald, iar vremea va ajuta semințele să germinează rapid.
Primăvara târziu este, de asemenea, o perioadă bună, dar pământul este mai rece și vor fi o mulțime de buruieni noi în companie în competiție cu semințele. Cu toate acestea, dacă ai grijă să înlături buruienile, poți opta și pentru a pune gazon primăvara târziu.
De unde să începi
Întotdeauna începe semnatul semințelor de la capătul îndepărtat al suprafeței de semănat. În acest fel, la sfârșit nu va mai trebui să pășești peste zonele abia semănate. Încalță ghete late sau cizme de cauciuc, astfel încât să nu crezi ridicături și adâncituri prea mari.
Cantitatea potrivită de semințe
- Măsoară cu precizie suprafața înainte de a cumpăra semințele de iarbă, dar nu uita să scazi suprafața ocupată de alte structuri, așa cum sunt potecile sau straturile insulare;
- Pe cutiile cu semințe se specifică, de obicei, greutatea semințelor necesare pentru un metru pătrat de teren. Ca indiciu orientativ, o mână plină de semințe este suficientă pentru această suprafață;
- Dacă dorești mai multă precizie, marchează o suprafață de testare de un metru pătrat și cântărește semințele. Distribuie semințele foarte uniform. Folosește acest pătrat pentru a reține cantitatea corectă de semințe când semeni;
- Dacă nu poți aprecia din ochi, marchează suprafața cu bețe lungi de 1 m și cântărește semințele.
Totul despre rulourile de gazon pentru a avea o curte verde, superbă
Nici prea des, nici prea rar
Atunci când vine vorba de poziționarea semințelor, acesta este sloganul perfect: „Nici prea des, nici prea rar”.
Nu este necesar să faci economie semănând prea dispersat semințele. Iarba prea rară este colonizată mai repede de buruieni, alge și mușchi și îți poate da mult de lucru ulterior.
Cu toate acestea, nu semăna nici prea des. Supraaglomerarea va produce o creștere mai slabă. Semințele trebuie să fie spațiate, dar nu la intervale mari.
Seamănă pe o linie dreaptă
Asigură-te că marginile drepte sunt precis și complet drepte. Întinde o folie de plastic sau scândură ușoară cu latura dreaptă peste zona pe care nu dorești să o semeni, apoi seamănă semințele chiar pe lângă scândură sau plastic.
După ce o ridici cu grijă, trebuie să rămână o linie perfect dreaptă. Semințele de pe folia de plastic sau scândură se pot aduna ușor și refolosi.
Cum se montează rulourile de gazon pentru curte – Ghid pas cu pas
sursa foto: Pinterest