Totul despre rulourile de gazon pentru a avea o curte verde, superbă

Totul despre rulourile de gazon pentru a avea o curte verde, superbă

Rezultatele sunt instantanee cu rulourile de gazon, se pot monta chiar și în anotimpul rece, necesită mai puțină udare și arată absolut superb.


De ce să optezi pentru rulouri de gazon natural

  • Rezultatele sunt instantanee. Dacă optezi pentru gazon însămânțat, va trebui să aștepți până la 30 sau 60 de zile ca acesta să înceapă să crească;
  • Sunt mai rezistente la deteriorare;
  • Instalare este rapidă și întreținerea este ușoară;
  • Sunt absolut superbe și vei putea să realizezi rapid o zonă cu aspect matur;
  • Vei avea o peluză impecabilă.

Factori de care trebuie să ții cont pentru alegerea rulourilor de gazon

Furnizorul ales

În primul rând, este important să alegi un furnizor care să ofere diferite tipuri de brazde de iarbă. Acestea au întrebuințări diferite, cum ar fi cele pentru uz casnic sau ornamental. Acești furnizori îți vor permite să vezi și mostre înainte de a face comanda.

Brazdele de iarbă trebuie să fie proaspete

Un alt factor important și esențial este ca brazdele de iarbă să fie proaspete. Dacă a fost recoltată recent, iarba va fi de un verde proaspăt. Evită iarba care miroase a putregai sau care începe să se îngălbenească.

Brazdele bine tăiate au grosime solului egală. Dacă stratul de sol este mai subțire, este mai ușor de mutat, dar trebuie să existe suficient sol pentru că brazda să nu se destrame când o folosești.


Cum pregatim solul pentru a ne bucura de o pajiste neteda, superba

Cum păstrezi rulourile de gazon

Brazdele sau rulourile vor fi ținute rulate o zi sau două, după ce au fost tăiate, dacă vremea este răcoroasă și solul este umezit sau mult prea rece. În alte condiții, tot ce trebuie să faci este să derulezi brazdele într-o curte interioară, într-un loc ușor umbrit și pe care să îl uzi.

Truc important: Dacă vrei o pajiște întinsă, este bine să pui scânduri peste brazdele recent amplasate și să lucrezi stand pe acestea. Este mai ușor să amplasezi o porțiune pătrată sau dreptunghiulară de iarbă, înainte să realizezi forma finala a pajiștii de mai târziu.

Momentul ideal pentru a amplasa rulourile de gazon

Toamna este momentul ideal pentru a amplasa rulourile, pentru că rădăcinile ierbii se fixează mai repede în solul ca adult și nu trebuie să sufere din cauza caniculei de vară, multe luni.


Cu toate acestea, rulourile pot fi aranjate în orice moment al anului, atâta timp cat solul nu este înghețat sau uscat.

Poți alege specialiști care să îți monteze gazonul de tip rulou

Dacă nu vrei să riști montând chiar tu gazonul, poți opta pentru specialiști care te vor ajuta în acest sens. Mai mult decât atât, ei îți voi oferi informațiile necesare pentru îngrijirea gazonului.

Pregatirea si nivelarea locului ideale pentru o pajiste sanatoasa, frumoasa

sursa foto: Pinterest


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI