Cum se montează rulourile de gazon pentru curte – Ghid pas cu pas

Cum se montează rulourile de gazon pentru curte – Ghid pas cu pas

Cea mai rapidă modalitate de a transforma o curte banală în una superbă este să o acoperi cu rulouri de gazon. Rezultatele sunt spectaculoase.


Am pregătit aici pentru tine un ghid ce te va ajuta pas cu pas să montezi rulourile.

Pasul 1

Pasul unu ține de nivelarea și pregătirea solului. După ce ai făcut acest lucru, marchează porțiunea unde urmează să fie puse rulourile de iarbă, folosind cu ei și sfoară.

Pasul 2

Derulează prima fâșie de brazdă, astfel încât lungimea să fie lângă o margine dreaptă și apasă ferm cu mâna. Este important să te așezi în genunchi pe o scândură în timp ce faci acest lucru, astfel încât să distribui egal greutatea pe porțiunea de sol.


Pasul 3

Poziționează cea de-a doua parte cu rulou, astfel încât capătul acestea să se suprapună cu capătul primei fâșii. Întotdeauna suprapune marginea și presează puternic. Acest lucru se face pentru a compensa strângerea solului mai târziu.

Pasul 4

Dacă aranjezi rulourile de gazon în jurul unui obstacol, înlătură părțile în exces din porțiune în care două straturi se întâlnesc. Folosește un cuțit pentru a tăia ușor surplusul și presează cu fermitate marginile.

Pasul 5

Udă în întregime pajiștea până când și solul de dedesubt este ud. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să folosești un pulverizator de grădină, atașat unui furtun. Este important să uzi zilnic gazonul, dacă vremea este uscată.


Pasul 6

Marginile pajiștii care sunt în plus pot fi retezate folosind o lopată ascuțită sau un fier ascuțit. După două săptămâni de zile trebuie să cosești gazonul cu aparatul de tuns, la cel mai mare turație.

Cum pregatim solul pentru a ne bucura de o pajiste neteda, superba

 

Activitati importante pe timp de seceta – Cum ajutam gradina

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI