Drumul care străbate România pe diagonală. Are 1400 km și e în topul celor mai frumoase locuri de vizitat / VIDEO

Via Transilvanica, supranumit “drumul care unește”, se află în topul celor mai frumoase 100 de locuri de vizitat din lume. Presa internațională a dat un loc fruntaș traseului românesc, alături de alte destinații de vis din lume, precum Cortina d’Ampezzo din Italia sau La Maison Rabelais de pe Valea Loarei, din Franţa. Via Transilvanica are 1400 de km și este preferat de toți turiștii!


Drumul care străbate România pe diagonală

Via Transilvanica îți taie răsuflarea! Pentru cei care nu știu, este un traseu turistic de lungă distanță de 1.400 de kilometri care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare.

Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite, stâlpi indicatori, iar la fiecare km se găsește o bornă din andezit sculptată individual, borne care formează probabil cea mai lungă galerie de artă din lume. În acest fel, călătorii sunt informați pe tot parcursul drumeției.

Via Transilvanica este parcurs de mii de turiști

Traseul impresionant străbate zece județe: Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Sibiu, Brașov, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin și Mehedinți și e împărțit în șapte ținuturi cultural-istorice: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica, Terra Romana.


Traseul are în total 1400 de kilometri și străbate ţara pe diagonală. În plus, oferă drumeților posibilitatea de a descoperi farmecul României, la pas, călare sau pe bicicletă.

A fost inaugurat în 2022

Drumul a fost inaugurat în urmă cu doi ani, traseul de drumeții de 882 de mile a fost fondat de un ONG care în acest mod a vrut să readucă la viaţă peste 400 de comunități seculare.

Am descoperit foarte multe locuri extraordinar de frumoase la noi în ţară care nu erau suficient puse în valoare şi prin traseul ăsta de lungă distanţă, în sfârşit România se poate mândri cu un lucru pe care puţini îl au, susține și Iulian Gabor, manager de proiect.


Sursa foto: Via Transilvanica

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI