BCA – un material folosit in constructii dar si in proiecte creative

0
2136

BCA – un material folosit in constructii dar si in proiecte creative

Prea putine pentru a mai construi ceva din ele, dar prea multe pentru a fi depozitate undeva in curte, caramizile de tip BCA sunt ideale pentru a fi refolosite in proiecte creative.


Ce sunt caramizile de tip BCA

BCA sau betonul celular autoclavizat este un material de constructie usor, care poate fi utilizat atat la exterior, dar si la interior. Are multe proprietati, printre care acela de bun izolator termic, dar si proprietatea de a rezista la foc si mucegai. BCA-ul poate fi taiat si slefuit cu precizie, prin urmare este un material usor de manevrat. BCA-ul este de cinci ori mai usor decat betonul, tocmai de aceea se numara printre preferinte ca si material de construit.

Credem ca ar trebui sa ne oprim aici cu scurta noastra descriere a betonului celular autoclavizat si sa va dezvaluim adevaratul subiect al acestui articol, respectiv idei de a refolosi intr-un mod creativ astfel de materiale usoare. De exemplu, pentru a construi niste bancute in gradina sau pentru a le reutiliza ca jardiniere pentru flori, sunt necesare doar cateva bucati. Priviti!

BCA BCA BCA BCA BCA

Minibar construit din caramizi de tip BCA

Daca ar fi sa enumeram aici amenajarile pe care le putem realiza in curte, cu siguranta vom mentiona nelipsitul minibar din gradina. Sunt niste constructii simple, mai putin estetice, dar functionale spunem noi.


Ce mai putem construi din caramizi de BCA

Fara doar si poate, dupa ridicarea unei case raman o multime de materiale de constructii. Iata ce putem face cu ele. De exemplu le putem folosi ca suport sigur pentru umbrelutele de pe margine piscinei. Mai mult de atat, putem planta flori multicolore in golurile din fabricatie. Nu stiti cum? Priviti imaginile de mai jos.

Incheiem prin a va invita sa urmariti si altfel de decoruri care pot fi realizate in gradina. Dar nu din caramizi cu goluri, ci din caramizi rosii. Vedeti imagini in acest articol.

sursa foto