Ce se întâmplă dacă lași sub copac merele căzute

Grădinarii cu experiență știu că eliminarea fructelor căzute dintr-un măr este crucială pentru sănătatea generală a grădinii și a pomului. Ce se întâmplă dacă lași sub copac merele căzute?


Ce se întâmplă dacă lași sub copac merele căzute

La început de toamnă, grădinarii trebuie să știe lăsarea merelor pe lângă copac poate afecta negativ starea gazonului. În al doilea rând, putrezirea fructelor creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea infecțiilor fungice, care pot infecta și plantele învecinate.

Sfaturile de care să țineți cont

Merele căzute atrag insecte, cum ar fi viespile și muștele fructelor, care se hrănesc cu fructele în descompunere. Aceste insecte pot ulterior infesta și merele sănătoase din copac.

Fructele căzute sunt un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiurilor și a altor boli fungice, cum ar fi putregaiul brun. Aceste boli pot infecta pomul și alte plante din grădină, afectând recolta.


De asemenea, merele căzute pot transporta agenți patogeni care pot ierna în sol sau pe suprafața fructului și pot infecta pomul în sezonul următor, agravând problema.

Dacă merele conțin semințe viabile și sunt lăsate să putrezească, acestea pot duce la apariția puieților nedoriți în jurul pomului, ceea ce poate complica întreținerea grădinii.

Merele căzute și necurățate deteriorează aspectul grădinii și pot sufoca iarba, ceea ce duce la apariția petelor goale și la degradarea gazonului în timp.


Foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI