Metoda simplă prin care poți să cureți ușor nucile de coajă

Nucile sunt absolut delicioase, însă uneori sunt greu de curățat de coajă. Uneori, un miez de nucă și coaja sa exterioară încrețită par adesea imposibil de separat. Din fericire, există o metodă simplă prin care poți să cureți ușor nucile de coajă. Nu mulți cunosc acest truc absolut genial. Iată cum se procedează!


Metoda simplă prin care poți să cureți ușor nucile de coajă

Cum poți să cureți rapid și ușor nucile de coajă? Multe gospodine întâmpină greutăți la acest proces. Cu toate acestea, există o metodă simplă la îndemâna tuturor, care te va ajuta să cureți nucile de coajă fără să strici miezul din interior.

Ei bine, nu vă mai ținem în suspans și vă spunem că este vorba despre o saramură, care se prepară foarte ușor.

Dizolvă două linguri de sare într-un litru de apă, toarnă lichidul într-un recipient adânc, după care pune nucile în el pentru cel puțin o jumătate de oră. După 30 de minute, ele trebuie scoase din saramură și șterse cu o cârpă uscată și curată.


În acest fel, nuca va fi foarte ușor de despicat acum cu un cuțit obișnuit, iar miezul nu va fi afectat. Este o metodă simplă, dar puțin cunoscută, care poate face procesul mult mai rapid și eficient!

Alt truc eficient

Un alt truc este cel cu un cuțit cu vârf ascuțit, pe care îl înfigem în partea de jos a nucii, la codiță. Mare atenție, căci vă puteți accidenta destul de ușor!

Apoi, pentru nucile care nu s-au desprins din prima în jumătate, putem folosi un ciocan, dar nu unul foarte greu, pentru a nu distruge miezul, după care, tot cu un cuțit, desprindem conținutul din nucă cu grijă.


Sursa foto: Adevărul

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI