Ai coji de banane? Nu le mai arunca. Ce întrebuințări pot avea prin casă

Coaja de banană este adesea ignorată, dar, conform unor studii, are numeroase beneficii pentru sănătate și poate fi utilizată într-o varietate de moduri în bucătărie. Iată câteva idei despre cum poate fi folosită coaja de banană, mai ales prin casă, dar și la plante!


Ai coji de banane? Nu le mai arunca la gunoi

În general, după ce mâncăm o banană, avem tendința de a arunca imediat coaja. Aceasta ar trebui, însă, păstrată, deoarece poate fi de mare ajutor în bucătărie, conform experților. Ce poți face, de fapt, cu acest fruct adorat de toată lumea?

Făină

Studiile au arătat că le poți folosi în loc de făină. Cum este posibil, însă, acest lucru? După ce cojile de la banane sunt opărite, apoi uscate, pot fi transformate în făină.

Această făină se poate utiliza în produsele de panificație, iar acestea pot avea un gust chiar mai bun decât clasica făină de grâu. De asemenea, un alt avantaj este faptul că există mai multe beneficii pentru sănătate.


La prepararea mâncărurilor

Coaja de banană poate fi folosită ca ingredient în diverse feluri de mâncare, cum ar fi curry sau tocănițe. În unele culturi, coaja este folosită ca substitut pentru carne, datorită texturii sale asemănătoare atunci când este gătită corespunzător.

Infuzie pentru ceai

Coaja de banană poate fi folosită pentru a prepara un ceai relaxant. Se fierbe în apă timp de câteva minute, iar infuzia rezultată poate ajuta la relaxare și somn datorită conținutului de magneziu.

Îngrășământ natural

Dincolo de utilizările în bucătărie, coaja de banană este un excelent îngrășământ natural pentru plante. Conținutul ridicat de potasiu și fosfor ajută la creșterea plantelor, făcând-o un compost excelent.


Întreținerea pielii

Substanțele din coaja de banană sunt utile și pentru îngrijirea pielii. O poți freca pe față pentru a reduce iritațiile, pentru a combate acneea sau pentru a hidrata pielea.

Sursa: sciencealert.com

Sursa foto: freepik


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI