7 Tipuri de gradini absolut senzationale, fiecare cu tematica proprie

0
1613

7 Tipuri de gradini absolut senzationale, fiecare cu tematica proprie

Uneori este mai usor sa va creati propria gradina alegand o tema pentru aceasta, inspirandu-va din aceste 7 tipuri de gradini. In acest fel, stilul ales se potriveste nevoilor si dorintelor tale.


Gradina aleasa pentru simtul senzorial

Adreseaza-te simturilor: vedere, auz, miros sau simt tactil. Creste plante precum lavanda si trandafiri pentru florile lor parfumate, absolut minunate. Alte flori le poti creste pentru uleiul pe care il elibereaza cand zdrobesti frunzele sau tulpinile, asa cum sunt citricele, roinita, dar si cimbru sau anasonul.

Cum sa ai tufe bogate de trandafiri spectaculosi in curtea casei tale

Gradina aleasa pentru o tematica culinara

Foloseste gama preferata de arome pentru gatit. Experimenteaza diverse tipuri de plante, cum ar fi ardeii iuti, rucola picanta si coriandru. Poti creste plante specifice bucatariei frantuzesti, cum ar fi tarhonul, hasmatuchi si patrunjelul.

Cum sa ai propria gradina de ierburi aromatice chiar in casa ta

Pentru florile taiate

Creati buchete de flori culese din propria gradina. Bujori, lavanda, condurul-doamnei, muscate parfumate, maci, salvie, galbenele, iarba-fetei si iris, toate pot fi daruite sau pot fi puse in vaze. Pentru idei de aranjamente florale, iti recomandam si aceste articole:


Aranjamente coplesitor de frumoase cu flori bogate ce te emotioneaza

Aranjamente spectaculoase de flori pentru curti micute, dar colorate

Pentru decoratiuni

Din plante pot fi facute multe obiecte decorative. Foloseste plante parfumate pentru perne de dormit sau saculete care alunga insectele. Preseaza florile pentru a crea apoi cadouri si felicitari. Fotografiaza florile pentru a face picturi murale sau pentru a le tipari pe servetelele de masa.

Pentru uz casnic

Culege trandafiri, izma, maghiran si oregano pentru a face potpuriu. Foloseste plante pentru a parfuma sau purifica aerul. Alunga puricii de pe animalele de companie cu plante precum lavanda.

Tema medicinala

Multe medicamente au proprietati vindecatoare obtinute de plante. Pentru a folosi in siguranta si in mod adecvat remediile din plante, foloseste plante cu efecte absolut minunate, precum lavanda, patrunjelul, rozmarinul.


Pentru uz cosmetic

Din uleiuri esentiale, plante proaspete si cateva lucruri din camara poti sa faci o multime de produse naturale pentru ingrijirea pielii, parului, etc.

sursa foto: Pinterest