Rețeta veche de salată bouef a lui Radu Anton. Ingredientul care îi schimbă total gustul

Rețeta veche de salată bouef a lui Radu Anton. Regretatul bucătar folosea un ingredient secret care oferea preparatului un gust unic. Iată cum o prepara. Rețeta mai jos, pas cu pas! 


Rețeta veche de salată bouef a lui Radu Anton

Salata de boeuf reprezintă unul dintre cele mai populare preparate în preajma sărbătorilor de iarnă. Deși procesul de preparare a salatei poate fi ușor, ingredientele alese contează foarte mult.

De data aceasta, vă arătăm ce ingrediente se regăsesc în rețeta lui Radu Anton Roman, dar și pașii pe care să îi urmați pentru a o prepara. În plus, punea un ingredient care îi schimba total gustul

De ce ingrediente aveți nevoie

Conform rețetei din cartea „Bucate, vinuri și obiceiuri românești”, Radu Anton a utilizat pentru salata de boeuf următoarele ingrediente: carne de vită, mazăre, morcovi, cartofi, castraveți murați, gogoșari murați, maioneză. În plus, ingredientul secret pe care l-a folosit și care oferă un gust unic salatei sunt măslinele!


Ingrediente:

  • 700 grame de carne de vită;
  • 700 grame de cartofi;
  • 300 grame de castraveciori muraţi în oţet;
  • 50 grame de mazăre boabe;
  • 2 gogoşari muraţi;
  • 3 morcovi mai mari;
  • 500 ml maioneză (cu sau fără lămâie)
  • sare, după gust;
  • măsline pentru ornat.

Mod de preparare:

Prima dată, carnea se pune la fiert. Cartofii și morcovii se pun la fiert cu puțină sare. Dacă se adaugă mazăre din cutie, se fierbe 5 minute. Dacă mazărea este congelată, atunci se va fierbe până se înmoaie. Castraveții și gogoșarii murați se toacă mărunt. Apoi, se pregătește maioneza.

După ce legumele au fiert, se vor tăia mărunt, apoi se vor adăuga cu celelalte ingrediente. După ce salata de boeuf se va pune pe un platou, va fi unsă cu maioneza rămasă și ornată cu măsline și gogoșari murați.

Sursa foto: captură video


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI