Reconversia profesionala: cand ar trebui sa o iei in considerare
Uneori simti ca epuizarea emotionala si fizica de la actualul loc de munca te-a acaparat. Daca simti ca ai nevoie de o schimbare nu doar a actualului loc de munca, ci si a domeniului in care lucrezi, sa stii ca acest lucru nu este deloc gresit.
Uneori, schimbarile iti pot face bine si te pot ajuta sa te simti fericit si implinit.
Binteineles, orice inceput de drum poate sa te sperie, mai ales daca te gandesti ca trebuie sa incepi lucrurile de la zero. Acest lucru inseamna atat experienta putina sau deloc, cat si un salariu mai mic. Niciunul dintre acesti factori nu ar trebui sa te sperie, atata timp cat iti alegi un domeniu unde poti avansa, dar si un domeniu care sa te pasioneze.
Cand ar trebui sa iti schimbi locul de munca?
Nu mai ai timp liber
Dupa ce ajungi acasa de la actualul loc de munca, pe langa faptul ca nu mai ai timp pentru familie, pentru a merge la sala sau pentru prietenii tai, te simti si lipsit de energie si de putere.
Astepti cu nerabdare ziua de vineri
Se intampla ca unele perioade din viata noastra sa fie aglomerate. Atunci cand trec luni sau chiar ani de zile, iar tu simti ca ziua de vineri vine din ce in ce mai greu, iar ziua de luni prea repede, acest lucru ar trebui sa iti ridice cateva semne de intrebare.
Un loc de munca poate fi stresant, insa nu ar trebui sa te simti asa tot timpul.
Nu avansezi in cariera
Din actualul loc de munca simti ca ai invatat tot ce se putea invata, iar de avansat nu mai poti avansa. Acesta este un semn ca ar trebui sa iti schimbi atat actualul loc de munca, cat si domeniul in care activezi.
Alege cu atentie un nou job
Te-ai hotarat sa iei in considerare reconversia profesionala, insa nu stii ce drum sa alegi acum. O schimbare a meseriei presupune asumarea anumitor responsabilitati.
Asigura-te ca stii ce presupune un nou loc de munca si ca stii ce te asteapta intr-un alt domeniu. Daca pana acum ai lucrat la un birou, iar acum iti doresti sa lucrezi ca bucatar, de exemplu, afla de aici care sunt detaliile nestiute ale meseriei.
Calculeaza-ti timpul liber
Daca acum te plangi de faptul ca nu ai timp liber, inainte de a alege un nou domeniu, calculeaza cu atentie timpul liber zilnic, saptamanal, dar si lunar.
Afla care sunt drepturile tale: dreptul la concediu de odihna, dreptul la un astfel de concediu medical, dar si dreptul de a fi platit in functie de munca depusa.
Inainte de a alege un alt domeniu, documenteaza-te si asigura-te ca acel domeniu este potrivit pentru tine.
sursa foto: Pixabay