Trucuri din restaurante de care sa tii cont atunci cand gatesti acasa
De multe ori te-ai intrebat ce trucuri pun in aplicare marii bucatari pentru a prepara o mancare atat de delicioasa.
Astazi, am adunat o serie de trucuri din restaurante de care trebuie sa tii si tu cont pentru a gati mancaruri gustoase pe care toti cei dragi sa le iubeasca.
Incinge mereu tigaia inainte!
Este un sfat care pare banal, insa nu multa lume tine cont de el. Ai grija sa incinzi bine tigaia inainte de a prepara o friptura pentru ca aceasta sa iasa delicioasa. Poti tine tigaia pe foc cateva minute inainte sau poti alege sa o bagi in cuptorul pornit.
Foloseste unt pentru sosuri cremoase
Pentru a prepara sosuri delicioase si cremoase, nu ezita sa folosesti si putin unt. Inainte de a lua sosul de pe foc, foloseste 2 cuburi de unt si pune-le in sos, amestecand totul usor.
Acest truc ii va da sosului o textura cremoasa si va face preparatul sa aiba o aroma mai potentata.
Foloseste ustensile calitative
Fie ca gatesti pentru familie sau pentru musafiri, pentru a pregati mancaruri spectaculoase si delicioase, foloseste si tu ustensile calitative.
Alege sa folosesti astfel de tigai pentru a prepara mancaruri delicioase, dar si astfel de blendere pentru a face supe creme pe care intreaga familie sa le iubeasca.
De exemplu, sita conica este o alta ustensila ideala pentru bucataria ta. Pentru a retine perfect chiar si ingredientele minuscule, foloseste o sita conica. Aceasta este perfecta pentru a prepara sosuri sau piureuri cremoase si delicioase.
Cum sa prepari un piureu de cartofi delicios
Daca vrei sa prepari un piureu de cartofi gustos, foloseste un albus de ou batut spuma si amesteca piureul cu el. Gustul va fi absolut delicios!
Cum sa cureti eficient ceapa
Cum sa cureti ceapa fara sa lacrimezi? Scufund-o in apa rece timp de 15 minute, apoi curat-o cu incredere!
Foloseste doar ingrediente proaspete!
Atunci cand gatesti, foloseste mereu ingrediente proaspete. Acestea ii vor da un gust autentic mancarii si te vor ajuta sa ai preparate delicioase pe masa.
Poti afla daca ouale sunt proaspete, punandu-le intr-un recipient cu apa. Daca oul nu se ridica la suprafata, atunci este proaspat.
Preparate mai colorate!
Mereu suntem impresionati de culorile pe care le au mancarurile din restaurant. Pentru a face galuste mai galbene, de exemplu, amesteca grisul cu putin malai. Vei avea galuste mai frumoase si mai colorate!
sursa foto: Pixabay