Scurt ghid: Cum alegi cea mai buna combina frigorifica

Scurt ghid: Cum alegi cea mai buna combina frigorifica

Care este diferenta dintre un frigider si o combina frigorifica, dar si care sunt caracteristicile esentiale de care sa tii cont atunci cand alegi un astfel de electrocasnic poti citi in articolul de mai jos.


Frigider versus combina frigorifica

Frigiderul este un electrocasnic care are rolul de a tine alimentele la o temperatura rece pentru a le pastra cat mai proaspete, pe o perioada mare de timp. Uneori, un frigider poate avea si un mic congelator.

O combina frigorifica are un congelator mai mare decat are frigiderul. De cele mai multe ori, la o combina frigorifica congelatorul este pus in partea de jos si are aproximativ trei sertare.

Combinele frigorifice au o capacitate mai mare de stocare a alimentelor decat frigiderele atat in ceea ce priveste partea de frigider, cat si cea de congelator.


Cum aleg o combina frigorifica buna

Alege combina in functie de tip

Exista combine frigorifice care au congelatorul sus, dar si combine care au congelatorul jos. Mai nou, au aparut si acele aparate side by side ce sunt mult mai elegante si au un volum de depozitare mai mare.

Alege una dintre aceste combine frigorifice construite pentru bucatariile moderne, ce au clasa energetica A+ si iti ofera racire optima, confort maxim, eleganta in bucatarie, prospetime a alimentelor indelungata, dar si economie de resurse.

Consumul de energie

Consumul de energie iti afecteaza costurile pe termen lung. De aceea, cu cat clasa de consum este mai mare: A+, A++ sau A+++, cu atat consumul va fi mai mic.


Volumul de depozitare

In functie de nevoile tale, alege o combina frigorifica care sa fie suficient de incapatoare pentru tine si familia ta. Studiaza de ce spatiu ai nevoie si apoi uita-te atat la volumul net de stocare al combinei, cat si la volumul de depozitare net al frigiderului.

Tehnologii si functii ajutatoare

Cele mai bune combine frigorifice sunt, in mod clar, combine frigorifice no frost. Functia este utila pentru ca impiedica formarea blocurilor de gheata si racirea se efectueaza prin curenti de aer rece. Acest combine sunt cele mai cautate deoarece sunt usor de intretinut si nu trebuie sa mai stai sa le cureti gheata formata. Functia no frost iti ofera posibilitatea sa fii mult mai liber, sa economisesti timp si sa scapi de aceasta treaba neplacuta si uneori complicata.

Garantia

Ai grija ca garantia de la producator sa fie de minim 24 de luni pentru a te bucura de o combina frigorifica buna si eficienta.


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI