Trandafirii cataratori iti fac gospodaria mai spectaculoasa, mai frumoasa

0
1201
trandafirii cataratori

Trandafirii cataratori iti fac gospodaria mai spectaculoasa, mai frumoasa

Afla ce este esential atunci cand vine vorba de trandafirii cataratori, dar si cum poti sa ii aranjezi in curtea casei tale pentru a arata spectaculos. Aceste flori sunt superbe, iar interesul pentru ele a crescut din ce in ce mai mult in ultima perioada.


Trandafirul catarator se planteaza primavara sau toamna, atunci cand temperatura din aer depaseste 5 grade Celsius. Acest lucru este esential deoarece solul nu trebuie sa fie inghetat.

Ingrijirea trandafirilor cataratori

Trandafirii cataratori sunt foarte sensibili la frig pe timp de iarna. De aceea, este necesar sa ii acoperi la sol prin musuroire pentru ca ei sa supravietuiasca atunci cand vine vorba de temperaturi extrem de scazute.

Amplasarea lui se face la lumina, trandafirul avand nevoie de cat mai multe ore de lumina pe zi. De aceea, este important ca de la inceput sa ii gasesti un loc potrivit pentru ca el sa creasca frumos si sanatos.


Solul: In ceea ce priveste solul, trandafirii prefera mai mult solurile fertile, bine drenate. Cu toate acestea, ei supravietuiesc si cresc destul de frumos si in soluri nisipoase sau argiloase.

Fertilizarea: Fertilizarea se face primavara devreme si dupa prima inflorire. Este foarte importanta atunci cand vine vorba de trandafirii tai, asa ca opteaza pentru produse achizitionate din magazinele de specialitate.

Un sfat important de care sa tii cont este acela ca atunci cand plantezi trandafirul catarator langa un gard sau langa un zid trebuie sa pastrezi o distanta de cel putin 60 de cm intre trandafir si zid. De ce? In aceste zone, solul are un pH alcalin, pH ce poate sa dauneze frunzelor trandafirului tau si sa le ingalbeneasca, facandu-le inestetice.


Cum se ingrijeste hortensia pentru a nu pierde florile acesteia

Wisteria – o planta spectaculoasa pentru amenajarea gradinii

sursa foto: Pinterest