Petunii spectaculoase, bogate si colorate pentru o gradina de vis

Petunii spectaculoase, bogate si colorate pentru o gradina de vis

Descopera unde sa amplasezi petunia si cum sa o ingrijesti pentru a avea o gradina plina de petunii spectaculoase, colorate si absolut superbe.


Pozele si ideile de mai jos iti prezinta diferite modalitati de a aranja petuniile, aceste superbe plante care iti fac gospodaria mai frumoasa, mai colorata si mai primitoare.

De asemenea, pentru a te bucura de flori frumoase, flori ce rezista pe o perioada mare de timp, inspira-te de mai jos si tine cont de sfaturile de aici.

Curatarea florilor uscate

Pentru ca petunia ta sa fie rezistenta si sa nu se ofileasca, trebuie sa cureti florile uscate. Cu toate acestea, florile uscate trebuie rupte in mod corect. Nu te opri doar sa rupi floarea, ci rupe-i si codita, adica partea aceea verde de care sunt prinse petalele. In acest fel, vei indemna floarea sa creasca din nou si sa infloreasca.


Amplasarea petuniilor

Aceste flori iubesc soarele, iar acest avantaj este foarte important, mai ales daca locuiesti la curte. In zonele de campie, cum este si zona de Sud a Romaniei, petuniile si, in general, toate florile se confrunta cu o canicula puternica.

De aceea, cei carora nu prea le rezista alte flori trebuie sa afle ca petuniile iubesc soarele, insa in zilele caniculare ele ar trebui sa stea in zone cu umbra. Acesta poate fi unul dintre motivele pentru care petunia nu rezista prea mult la tine in gospodarie.

Tine cont si de faptul ca petuniile au nevoie de udari regulate si intensive. In zilele caniculare, petunia poate avea nevoie de apa chiar si de doua ori pe zi.


Nu uita sa adaugi si substante suplimentare pentru a facilita inflorirea, curata-le cat mai des si te vei bucura de petunii superbe, colorate, absolut spectaculoase.

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI