Activitatile din octombrie-noiembrie pentru o gradina fantastica

0
386

Activitatile din octombrie-noiembrie pentru o gradina fantastica

Chiar daca temperaturile reci s-au instalat, activitatile si munca din gradina noastra nu se opresc aici.


Lunile de toamna sunt lunile in care ne ocupam de pregatire a gradinii pentru iarna, dar si momentul in care mentinem in continuare curatenia pentru a nu risca sa ne alegem cu daunatori.

Culegerea roadelor – Cum sa ai o gradina fantastica

Este important ca acum sa ne ocupam constant de colegele recoltelor. In aceasta perioada se face culegerea castravetilor, rusilor, dovleceilor si gogonelelor. Tot in aceasta luna ne ocupam si de culegerea merelor, perelor si nucilor.

Acestea se pregatesc pentru iarna si se depoziteaza in cutii de lemn, in beci sau se transforma in tuica ori in placinte gustoase.


Pont: Nu uita ca in aceasta perioada plina de recolte bogate sa te bucuri si tu de preparate gustoase si sanatoase cu fructe si legume proaspete din propria gradina.

Curatenia din gradina

Este important sa te ocupi de curatenia din gradina ta pentru a te asigura ca nu vei avea daunatori. De asemenea, pregatirea gradinii pentru sezonul urmator se face incepand cu aceasta curatenie.

Indeparteaza buruienile si scoate plantele uscate din pamant. Sapa pamantul, grebleaza-l si aseaza peste el un strat generos de compost. In acest fel, te vei asigura ca pregatesti pamantul pentru iarna friguroasa care vine.


Top 4 lucrari importante din gradina si livada in luna octombrie

Ingrijirea gradinii cu flori

Gradina cu flori are si ea nevoie de atentie deosebita in lunile de toamna. Bulbii de gladiole, dalii, dar si de begonii trebuie scosi din pamant si depozitati intr-un loc ferit de umezeala, intunecos, pe toata perioada iernii.

De asemenea, lunile de toamna sunt ideale pentru ingrijirea trandafirilor. Pentru acest lucru ti-am pregatit un articol complet aici: Ingrijirea trandafirilor toamna, in Octombrie si Noiembrie.

sursa foto: Pinterest