Afla cum prepari cele mai gustoase retete traditionale pentru Craciun

0
475

Afla cum prepari cele mai gustoase retete traditionale pentru Craciun

Cea mai asteptata perioada a anului se apropie, iar noi suntem pregatiti sa preparam tot felul de retete traditionale. Aceste retete vin cu diferite arome ale copilariei, arome pe care am invatat sa le dam si noi mai departe datorita bunicilor si parintilor nostri. Acum ca am terminat de facut cumparaturile, trebuie sa ne apucam de treaba!


Cele mai gustoase preparate pentru anul acesta

Vom prepara pentru masa de Craciun de anul acesta urmatoarele retete gustoase si delicioase:

  • carnati traditionali si deliciosi
  • cozonacul traditional „ca la mama acasa”
  • salata de boeuf delicioasa si colorata, ornata cu diferite forme
  • oua umplute
  • sarmale
  • friptura calda cu mamaliguta

In afara de aceste delicioase preparate, nu mai avem nevoie decat de traditionalul vin de tara. Desigur, daca invitatii pe care ii aveti prefera sa bea si altfel de bauturi, va sfatuim sa aveti in casa si o astfel de sticla de whiskey sau un vin rose delicios, ca cel de aici. Nu veti da gres!

Afla si tu cum prepari cei mai buni carnati traditionali, dar si care este secretul pentru cel mai delicios cozonac, in acest articol.


Carnatii traditionali

Cei mai buni carnati traditionali se prepara in casa. Oricat de mult am incerca sa cautam carnati buni pentru a ii cumpara, cei pe care ii pregatim acasa sunt varianta cea mai delicioasa. In acest articol, ne-am propus sa va aratam care este cea mai gustoasa reteta de carnati traditionali. Aveti nevoie de:

  • aprox 2-3 metri de mate de porc
  • 1 sau 2 kilograme de carne de porc grasa
  • usturoi
  • sare si piper
  • boia dulce dupa gust sau boia iute daca doriti sa faceti carnatii mai picanti
  • zeama de oase

Va sfatuim sa nu cumparati carne deja tocata deoarece va este mai usor sa alegeti o carne de calitate care nu a fost inca tocata. Lucrurile pe care le faceti cu mana voastra sunt cele mai bune! Vom incepe prin a toca carnea.

Dupa ce am terminat de tocat carnea, o amestecam cu usturoiul deja curatat si tocat, sarea, piperul, boiaua dulce sau iute (dupa gust). Framantam aceasta compozitie si adaugam deasupra zeama de oase, pana cand toata carnea absoarbe zeama.


Cum se prepara zeama de oase: Cumparam oase fara carne pe ele si le punem la fiert pana scade apa la un sfert din totalul acesteia.

Pasul urmator este sa umplem carnatii folosind o masina speciala sau folosind chiar masina de tocat. Daca raman goluri de aer vizibile in carnati, intepati cu un ac pentru ca tot aerul sa iasa. Punem carnatii sa se scurga intr-un loc racoros peste noapte.

De asemenea, daca doriti sa faceti carnatii picanti, puteti toca ardei iute pe care sa il puneti in compozitie. Un deliciu culinar!


Pentru a face cel mai delicios cozonac, secretul este ca toate ingredientele sa fie cat mai naturale, iar laptele si ouale folosite sa fie de tara.

sursa foto

sursa foto