Cum să decorezi o curte micuță, dar plină de farmec

Cum să decorezi o curte micuță, dar plină de farmec

Chiar și o curte micuță poate fi transformată într-un colț de Rai plin de farmec și frumusețe.


Cu puțină planificare și creativitate, poți să exploatezi la maximum spațiul disponibil și să creezi un loc relaxant și atrăgător chiar la tine acasă.

Planificare inteligentă

Începe prin a crea un plan bine definit pentru curtea ta mică. Măsoară spațiul cu atenție și gândește-te la modul în care îl poți împărți în diferite zone funcționale, cum ar fi o zonă de relaxare, o zonă de luat masa sau chiar o mică grădină de flori.

Folosește culori deschise

Culorile deschise precum albul, cremul sau nuanțele pastel pot face curtea să pară mai spațioasă și luminoasă. Poți să utilizezi aceste culori pentru mobilier, pereți sau accesorii decorative.


Mobilier practic și versatil

Optează pentru mobilier care poate fi pliat atunci când nu este folosit. Alege măsuțe și scaune pliabile sau un set compact de mobilier care pot economisi spațiu prețios.

Utilizează plante verticale

Dacă spațiul orizontal este limitat, poți să folosești plantele verticale pentru a adăuga un farmec natural curții tale. Creează un perete verde sau suspendă ghivece cu flori și ierburi aromatice.

Accente luminoase

Iluminatul potrivit poate schimba complet atmosfera curții tale. Folosește lumânări, felinare sau șiruri luminoase pentru a crea o atmosferă romantică și caldă pe timp de seară.


Folosește oglinzi

Oglinzile pot da iluzia unui spațiu mai mare. Plasează o oglindă decorativă pe un perete sau într-un colț pentru a reflecta lumina și a crea un efect vizual interesant.

Îndrăznește să folosești oglinzi chiar și într-un peisaj din exterior!

Decor cu elemente mici

Nu subestima puterea detaliilor. Cuțitele colorate, pernele decorative, păturile pufoase sau vazele colorate pot adăuga un strop de personalitate și culoare în curtea ta.


Optează pentru plante și flori potrivite

Alege plante și flori care se potrivesc cu condițiile din curtea ta. Plantele cu flori vii sau verdeață abundentă pot adăuga viață și culoare spațiului.

Creează un spațiu relaxant

Dedică un colț al curții pentru relaxare. Poți să amplasezi o bancă, un hamac sau niște perne pufoase pentru a te relaxa și a te bucura de aerul liber.

Personalizează cu elemente personale

Adaugă accesorii sau decorațiuni care îți plac și care spun ceva despre personalitatea ta. Poți să folosești obiecte vechi renovate sau creațiile tale artistice pentru a adăuga un strop de originalitate în decor.

Hortensii deosebite, flori ce iti fura privirea si iti cuceresc inima

Magie, culoare si multe miresme intr-o curte mica, dar deosebita

O curte mica, amenajata prietenos, confortabil si cu bun gust

Joc de culori și miresme – Ornamente care completează perfect o curte mică

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI