Alegerea corectă a împrejmuirilor și structurilor care îți delimitează gospodăria

Alegerea corectă a împrejmuirilor și structurilor care îți delimitează gospodăria

Gospodăria ta va arăta și se va dezvolta mai bine dacă are împrejmuiri bine întreținute care se asortează cu stilul său. Acestea asigură intimitate și siguranță, făcând gospodăria pară un întreg.


Am pregătit pentru tine un articol cu trucuri despre cum poți face să îți îmbunătățești aspectul gospodăriei și împrejurimilor acesteia.

Renovarea gardurilor – Delimitează gospodăria frumos

Un gard care este deteriorat poate face ca întreaga grădină să arate neîngrijită. În acest fel, vei permite accesul unor vizitatori nedoriți, că animalele din alte gospodării.

Înlocuirea gardului ar putea fi o treabă destul de dificilă, dar și o lucrare destul de scumpă.


De aceea, dacă te-ai convins că gardul consolidat este sigur, el va arăta mult mai bine dacă îi aplici o substanță de tratament pentru lemn, colorată corespunzător. În acest fel, vei avea o împrejmuire curată și uniformă, ce lasă impresia de ordine.

Cât de mult schimbă florile înfățișarea unei gospodării – Adevărul transpus în imagini

Ascunderea estetică a locurilor ce nu arată foarte bine

Folosește stâlpii de gard pentru a susține un spalier. Construiește aici un paravan la care să ai acces repede și ușor pentru îngrijire și tundere.

Tot aici poți planta iederă mereu verde care este perfectă pentru un astfel de loc. Când plantele cățărătoare de durată stau s-au stabilizat, umple locurile goale cu plante anuale care cresc repede, cum este și sângele voinicului (Lathyrus).


Ascunderea unui stâlp înalt

Pentru a ascunde ceva înalt și subțire, crează o coloană din fire întinse, ancorate bine de pământ și crește pe ea plante cățărătoare.

Ascunderea containerului pentru compost

Dacă ceea ce vrei să maschezi are și un miros neplăcut, așa cum este mirosul de la o grămadă de compost, include în paravanul de mascare sau într-un plantator alăturat câteva plante cu parfum.

Iasomia, trandafirii sau caprifoiul (Lonicera) nu numai că arată bine, dar sunt și foarte buni agenți de împrospătare a aerului.


Înfrumusețarea unui șopron neaspectuos

Uneori, un șopron poate arăta ceva mai neplăcut, nu pentru că este urât, ci pentru că s-a învechit. Un strat sau două de substanță pentru tratarea lemnului poate face minuni.

Poți alege și o culoare atrăgătoare, o culoare care l-ar putea face să arate imediat mai bine. Pentru ca substanța să adere bine, curăță mușchii, algele și murdăria și apoi lasă lemnul să se usuce bine înainte de a aplica tratamentul.

Culoare șopronului poate scoate în evidență un peisaj, dar se poate întâmpla și să îl ascunzi în peisaj dacă alegi un șopron de un verde ca natura.

Colț de natură în curtea casei tale cu aranjamente spectaculoase în culori de vis

Oază de verdeață în curtea casei tale cu flori ce au un aspect exotic

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI