Amenajarea mansardei si transformarea ei intr-un spatiu recreativ

0
2517

Amenajarea mansardei si transformarea ei intr-un spatiu recreativ

O casa cu mansarda poate fi o locuinta ideala pentru multi dintre noi. Daca nu stii cum sa amenajezi acest spatiu, te ajutam noi sa il transformi intr-un loc linistit, perfect pentru tine sau musafirii tai!


Amenajarea unei mansarde prietenoase

Mansarda este o solutie salvatoare care poate fi transformata intr-un spatiu functional atat pentru tine, cat si pentru musafirii tai.

Pentru a face acest lucru posibil, nu trebuie decat sa maximizezi locul respectiv si sa ii pui in valoare fiecare centimetru patrat. Cum? Iti oferim cateva trucuri in acest articol!

1. Foloseste culori deschise

Majoritatea spatiilor din mansarda sunt micute. De aceea, pentru a pastra iluzia unui spatiu mare, aerisit si incapator, te sfatuim sa folosesti culori deschise, armonioase si luminoase. Albul, dar si galbenul deschis sunt perfecte pentru a iti face incaperea sa para mai mare si mai aerisita.


2. Alege o culoare deschisa pentru tavan

Daca ai ales sa vopsesti peretii cu galben deschis, alege o culoare si mai deschisa pentru tavan. Astfel, camera o sa para mai inalta.

3. Amenajeaza aici un birou!

Daca ai nevoie de un birou pentru a lucra de acasa, atunci mansarda poate fi spatiul ideal. Alege un astfel de videoproiector pentru proiectele tale si transforma acest spatiu in unul in care poti atat lucra, cat si relaxa.

4. O camera pentru musafiri

Daca ai nevoie de o camera in plus pentru musafirii tai, mansarda este locul perfect. De asemenea, mansarda poate fi folosita si ca incapere in care cei mici sa doarma, sa se relaxeze si sa invete. O mansarda poate fi transformata in orice, atat in birou, living, cat si in loc de joaca sau camera pentru oaspeti.


Daca alegi sa o transformi intr-o camera pentru musafirii tai, nu uita sa pui si un astfel de frigider Arctic pentru racoritoarele din zilele calduroase de vara.

Apoi, asigura-te ca ai pregatit aceasta incapere pentru a fi locuita. Tine cont de materialele pe care le folosesti, ai grija sa pozitionezi corpuri de mobilier si paturi comode, dar si corpuri de iluminat.

Toate acestea trebuie sa fie realizate din materiale ignifuge si rezistente la umiditate. Astfel, vei reduce riscul unor incendii, dar si riscul unor infiltratii de apa.


Izolarea mansardei

Un aspect foarte important il constituie izolarea mansardei. Mansarda se poate izola cu polistiren, aplicat si in interior, dar si la exterior. Protejeaza-ti mansarda si asigura-te ca nu intra frigul pe timp de iarna, dar nici caldura pe timp de vara.

De asemenea, opteaza pentru un calorifer pentru ca zilele de iarna sa fie comode si placute in acest loc.

Toate materialele alese pentru izolare trebuie sa fie calitative, astfel incat lucrarile realizate sa fie durabile si rezistente pe termen lung. Apeleaza la un specialist care sa te sfatuiasca ce materiale sa folosesti si ce solutii sunt cele mai potrivite pentru spatiul pe care il detii.

In ceea ce priveste design-ul mansardei, te poti juca cu o multime de culori, modele, dar si texturi. Pune-ti imaginatia si indemanarea la incercare!

sursa foto: Pinterest