Amenajarea unei bucătării mici: 5 accesorii de mobilier care te ajută să optimizezi spațiul

Amenajarea unei bucătării mici: 5 accesorii de mobilier care te ajută să optimizezi spațiul

Amenajarea unei bucătării mici îți poate pune multe piedici, însă nu ar trebui să lași spațiul să îți limiteze variantele de design. Există accesorii de mobilier care te pot ajuta sa optimizezi eficient încăperea și să te bucuri astfel de mai mult loc. Dacă planifici totul în detaliu și pui accent pe funcționalitatea și pe avantajele locului, vei trece cu brio fiecare provocare. 


Te invităm să descoperi în continuare trucuri și accesorii utile pentru amenajarea unei bucătării mici. 

1. Sisteme de glisarea a ușilor

În ultimii ani, ușile cu balamale și deschidere exterioară sunt tot mai des înlocuite cu unele care glisează în lateral. Beneficiile nu pot fi contestate! Sistemele de glisare a ușilor sunt perfecte pentru economisirea spațiului fiindcă nu ies în exterior atunci când sunt deschise. Pe perioada utilizării, ușile glisante pot fi lăsate deschise până închei activitatea, fără să te incomodeze nicio secundă. 

2. Scurgător de vase incorporabil

Un spațiu aglomerat pare și mai mic decât este în realitate, însă meșterii specializați în mobilier cunosc câteva trucuri practice. Unul dintre acestea este montarea scurgătorului de vase în interiorul dulapului de deasupra chiuvetei. Astfel rezolvi simplu și ușor una dintre cele mai mari probleme ale unei bucătării mici. Dacă familia este numeroasă și se adună multe vase după pregătirea mâncării și după masă, alege un scurgător de vase etajat – pe 2 sau 3 nivele. 


3.  Coșuri Jolly

Din planul de amenajare a unei bucătării mici nu ar trebui să lipsească coșurile Jolly. Aceste accesorii pentru mobilă îndeplinesc cu succes funcțiile unei cămări, ajutând astfel la o compartimentare inteligentă. Clienții solicită tot mai des montarea coșurilor Jolly atunci când achiziționează mobilă la comandă fiindcă își doresc să suplimenteze spațiile de depozitare. Piesele au formă dreptunghiulară și se atașează de corpurile de sub blatul de lucru. În comerț, găsești modele de sisteme cu amortizare, cu bile, cu glisare, cu extracție parțială sau totală, cu montaj pe ușă, pe colț sau direct în corpul mobilierului.

4. Coșuri coloană

Alte accesorii de mobilier care sunt un aliat de nădejde în amenajarea unei bucătării mici sunt coșurile coloană. Acestea se montează în interiorul unui corp de mobilier, pe verticală, cu scopul de a optimiza spațiul. Pot fi folosite pentru depozitarea condimentelor, a pastelor, a ustensilelor, a conservelor de iarnă și chiar a produselor de curățenie, în funcție de nevoi și preferințe. Piesele moderne sunt dotate cu sistem de glisare și amortizare, astfel că asigură încetinirea și închiderea ușilor fără zgomot. 

5. Sistem organizator pentru sertare

Un sistem pentru compartimentarea sertarelor reprezintă o soluție eficientă în amenajarea unei bucătării mici. Acesta se dimensionează după nevoile clientului, apoi se taie cu un cutter și se montează cu ajutorul accesoriilor din set. Dupa montarea pereților de lungime, pereții lățimilor se pot introduce între aceia, creând astfel un spațiu ușor de modificat. Arajarea pieselor se poate schimba în orice moment, în funcție de nevoi. Descoperă gama completă de accesorii pentru mobilier pe mambricolaj.ro și alege-le pe cele care te ajută să îți îndeplinești planul de amenajare a bucătăriei.


 

Mobila pentru o bucătărie mică trebuie să fie concepută cu multe spații de depozitare și accesorii care asigură o compartimentare inteligentă. Astfel ordinea poate fi menținută cu ușurință, iar încăperea este întotdeauna elegantă.

 

sursa foto: Unsplash

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI