Arbori ornamentali ce pot fi plantati chiar langa gard pentru un efect vizual fantastic

0
1208

Arbori ornamentali ce pot fi plantati chiar langa gard pentru un efect vizual fantastic

Admiram mereu acei arbori ornamentali plantati chiar langa gard, arbori ce nu ofera doar un efect vizual superb, ci pot fi si modelati in diferite forme, transformandu-se intr-o adevarata forma de arta.


Tuia – Un conifer ideal pentru casa ta

Tuia a devenit foarte popular in tara noastra. Il gasim atat in curtile oamenilor, cat si in parcuri sau in alte spatii publice. Este un conifer ce este cunoscut si sub denumirea de Arborele Vietii.

Inconjoara-ti gospodaria cu un arbore ornamental absolut superb: tuia

Pinul, un arbore rezistent

Pinul este si el un arbore rezistent, ideal pentru curtile noastre. Poate fi plantat in curte, el avand nevoie de mult soare si de un sol nisipos. Poti sa il plantezi chiar langa gard, fiind usor de ingrijit si nu are nevoie de atentie deosebita.

Pinul are si multe proprietati vindecatoare, uleiul obtinut din acest arbore avand efecte benefice asupra organismului.


Daca este necesar, toamna poti folosi ingrasamant din gunoi de grajd pentru acest arbore superb.

Arbustul Buxus

Arbustul Buxus mai are denumirea si de Merisor sau Cimisir, fiind ideal pentru a fi plantat langa gard sau chiar transformat el insusi in gard viu.

Este provenit din Asia Mica, Europa Sudica si nordul Africii. Este un arbore cu frunze permanent verzi, un arbore superb. El aduce un plus de culoare in gradina si in curtea ta, asa ca te invitam sa il plantezi. In ceea ce priveste nevoile lui, are cerinte moderate fata de sol. Este bine sa ai un sol fertil pentru acest arbore, insa solul fertil este deosebit de bun pentru orice planta, indiferent de ce alegi sa plantezi in curtea sau gradina ta.


Cu siguranta ai vazut arbustul Buxus si in parcuri sau gradini.

sursa foto: Pinterest