Astilbe – Plante superbe ce pot fi plantate in gradina, dar si in ghiveci

Astilbe – Plante superbe ce pot fi plantate in gradina, dar si in ghiveci

Aceste flori frumoase sunt originare din Asia, mai exact din China si Japonia. Plantele au de la 50 de cm si pot sa ajunga si pana la 150 de cm inaltime, in functie de specie.


Existente in culori precum: alb pur, roz, crem sau rosu pasional, astilbele sunt flori care iti pot impodobi gradina, dar pot fi plantate si in ghivece.

Unde stau cel mai bine astilbele?

In gradina, daca vrei sa plantezi astilbe, ele stau cel mai bine intr-un loc in care este semiumbra. Daca vrei sa ai o inflorire de lunga durata, cauta-le in gradina ta un astfel de spatiu si ele vor avea flori superbe si o tufa compacta.

Este de retinut faptul ca aceste flori pot sta cateva ore si in lumina directa a razelor soarelui, insa au nevoie de multa umezeala.


De asemenea, solul pentru astilbe trebuie sa fie bogat in turba sau pamant de frunze.

Plantele pozitionate in ghiveci

Daca vrei sa profiti de frumusetea astilbelor si in casa ta, trebuie sa stii ca florile prefera vasele de flori din teracota deoarece acestea mentin cel mai bine umezeala.

De asemenea, nu uita de faptul ca floarea are nevoie de un spatiu in care sa nu stea in lumina directa a soarelui, ci intr-un loc semiumbrit.


Daca le plantezi in ghiveci, iarna florile trebuie aduse in casa, intr-o camera ce are o temperatura constanta de aproximativ 10 grade Celsius.

Plantele ce stau in gradina trebuie sa fie taiate inainte de venirea inghetului, toamna tarziu, si se acopera cu frunze uscate.

Ingrijirea astilbelor

In ceea ce priveste ingrijirea, aceste plante nu au pretentii mari. Pe langa faptul ca trebuie pozitionate intr-un loc cu umbra partiala, ele au nevoie sa fie udate constant, dimineata si seara, in reprize, pentru a evita stagnarea apei la suprafata solului. Udati planta, asteptati un pic, mai puneti o parte din apa si tot asa.


Inmultirea astilbelor

Plantele se inmultesc prin divizarea tufei, toamna sau primavara devreme. Daca vrei sa le inmultesti prin seminte, trebuie sa stii ca acest proces este ceva mai dificil. De ce? Semintele sunt foarte mici si au nevoie de o grija deosebita dupa semanare.

Specii de astilbe

Astilbe astilboides: Aceasta planta ajunge si pana la 100 cm inaltime, florile ei sunt albe si apar in luna iulie pentru a iti face gradina frumoasa, primitoare si prietenoasa.

Astilbe chinensis: Aceste specii pot atinge inaltimi de 60 de cm, florile sunt alb crem, infloresc in luna iunie si sunt superbe.

Astilbe japonica: Specia astilbe japonica atinge inaltimea de 50 de cm, are flori albe si infloreste chiar si in luna mai.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI