Atmosferă de poveste în curtea ta cu poziționarea strategică a corpurilor de iluminat

Atmosferă de poveste în curtea ta cu poziționarea strategică a corpurilor de iluminat

Când te gândești la iluminatul curții tale, probabil îți imaginezi o atmosferă de poveste: lumini strălucitoare care transformă spațiul într-un loc magic.


Ei bine, poți aduce această poveste la viață chiar în propria curte! Tot ce trebuie să faci este să alegi și să poziționezi corect corpurile de iluminat.

Începe cu o planificare atentă

Înainte de a începe să amplasezi corpurile de iluminat, gândește-te la design-ul general al curții tale și la scopul iluminatului.

Care sunt zonele pe care vrei să le evidențiezi? Aleea din grădină sau poate zona de relaxare? Fă-ți un plan și decide traseele și punctele de interes pentru a ghida poziționarea corpurilor de iluminat.


Folosește iluminatul direcționat pentru a accentua elementele de design

Dacă vrei să subliniezi anumite aspecte ale curții tale, cum ar fi arborii sau statuile, folosește luminile direcționate. Spoturile sau proiectoarele montate strategic vor pune în valoare aceste elemente și le vor transforma în puncte focale ale peisajului tău.

Creează un ambient plăcut cu iluminat ambiental

Pentru a oferi o atmosferă relaxantă, folosește iluminat ambiental. Lămpile de perete, lanternele sau instalațiile de lumini pot crea o atmosferă caldă și primitoare în zona de relaxare sau pe terasă.

Alege culori și intensități potrivite

Culorile și intensitățile luminii pot influența atmosfera din curtea ta. Pentru o atmosferă romantică, alege lumina caldă, în timp ce pentru un aspect mai dramatic, poți opta pentru lumina albă rece sau culori accentuate.


Asigură-te că intensitatea luminii este suficientă pentru a oferi siguranță și confort, fără a fi prea agresivă.

Experimentează cu diferite tipuri de iluminat

În loc să te limitezi la un singur tip de iluminat, încearcă să combini diferite surse de lumină pentru un efect mai interesant. De exemplu, poți folosi lumini suspendate pentru a evidenția zona de luat masa sau lanterne solare pentru a marca aleile.

Asigură-te că iluminatul este funcțional

Pe lângă aspectul estetic, iluminatul trebuie să îndeplinească și o funcție practică. Asigură-te că zonele cheie, cum ar fi intrarea principală sau căile de acces, sunt bine iluminate pentru a preveni accidentele și pentru a oferi siguranță în timpul nopții.


Fi atent la echilibru și proporții

Adăugarea iluminatului poate îmbunătăți aspectul curții tale, dar este important să nu exagerezi. Menține un echilibru între zonele luminate și cele întunecate pentru a crea un contrast plăcut și pentru a menține un aspect natural al peisajului.

Transformarea curenților de noapte în scene magice folosind corpuri de iluminat


sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI