Baie de 5 metri patrati: design, idei de amenajari si sfaturi utile

0
5567
baie de 5 metri patrati

Baie de 5 metri patrati: design, idei de amenajari si sfaturi utile

Sa fii confortabil intr-o baie de 5 metri patrati inseamna sa stii sa o decorezi cu stil, eficienta si multa imaginatie. Indiferent ca vorbim de un dormitor mic, de un living room amenajat intr-un spatiu nu foarte incapator sau de un hol ingust, orice reamenajare a unei incaperi mici este o adevarata provocare pentru noi.


Trucuri pentru ca o baie de 5 metri patrati sa fie amenajata eficient

Oglinda mare in baia ta

Alegerea unei oglinzi mari inseamna marirea spatiului din punct de vedere vizual. Opteaza pentru o oglinda fara rame sau pentru o oglinda cu rama simpla pentru a mari incaperea si pentru a o face sa para si mai luminoasa.

Daca baia ta deja are o fereastra micuta, las-o libera pentru ca lumina naturala sa imbrace intreaga incapere.

Alegerea unui dus in detrimentul cazii

Chiar daca in baia ta nu ai spatiu suficient pentru o cada, alege un dus pe care sa il decorezi cu stil. Peretele acestuia poate amenajat doar pe laterale, insa poti opta si pentru o cabina de dus.


Pozitionarea strategica a perdelelor pentru cada

Daca in baia ta ai deja o cada, pozitioneaza perdeaua acesteia astfel incat sa nu blocheze cada. O perdea pozitionata in fata cazii va imparti incaperea in doua si spatiul va parea mult mai inghestuit decat este de fapt.

Alege o decoratiune deosebita

Cine spune ca in baie nu putem avea ornamente frumoase?! Ei bine, poti opta pentru o vaza frumoasa, un tablou deosebit sau chiar si pentru un mesaj scris pe peretele tau. Un astfel de ornament va scoate spatiul in evidenta, facand baia un loc deosebit, amenajat cu stil.

Chiuveta fara picior

O chiuveta ce pare ca „pluteste”, fixata pe perete, poate fi alegerea ideala pentru o baie mica. Acest truc este deosebit si mareste incaperea, lasand spatiul de sub chiuveta gol si aerisit.


sursa foto: Pinterest