Calendarul gospodarului în curte și grădină – Ce lucrări efectuăm în luna noiembrie

Calendarul gospodarului în curte și grădină – Ce lucrări efectuăm în luna noiembrie

Calendarul gospodarului: Luna noiembrie marchează tranziția către sezonul rece, iar gospodarii cu pasiune pentru grădinărit și îngrijirea curții trebuie să se adapteze la schimbările de temperatură și la cerințele sezonului.


În această lună, există încă multe lucrări de efectuat pentru a pregăti curtea și grădina pentru iarna ce se apropie. Descoperă calendarul gospodarului pentru luna noiembrie, cu sfaturi și lucrări esențiale.

Îngrijirea gazonului

În prima parte a lunii, continuă să tunzi gazonul, dar ajustează înălțimea tăierii pentru a-l pregăti pentru iarnă. În funcție de zona geografică, poate fi necesar să aplici îngrășăminte de iarnă pentru a întări rădăcinile gazonului.

Recoltarea fructelor și legumelor rămase

Strânge ultimele fructe și legume rămase din grădină, înainte ca temperaturile să scadă sub zero grade Celsius. Păstrează-le în locuri răcoroase și uscate.


Protejează plantele delicate

Acoperă plantele delicate cu materiale de protecție împotriva înghețului, cum ar fi paie, agrotextile sau folie de plastic. Asigură-te că acestea sunt fixate corespunzător pentru a le proteja de temperaturile scăzute.

Tăierea arborilor și a tufelor

Luna noiembrie este momentul potrivit pentru a tăia ramurile uscate sau bolnave ale arborilor și tufelor. Acest lucru va ajuta la menținerea sănătății și a formei plantelor.

Plantarea bulbilor de primăvară

Înainte de a da înghețul, plantează bulbii de flori de primăvară, cum ar fi lalelele, narcisele sau zambilele, pentru a te bucura de o explozie de culoare în primăvara viitoare.


Curățenia generală

Fă o curățenie generală în curte și grădină, adunând frunzele căzute, resturile vegetale și alte deșeuri. Acest lucru va preveni formarea unor medii favorabile pentru dăunători și boli.

Îngrijirea uneltelor

Asigură-te că uneltele tale de grădinărit sunt curate și bine întreținute. Lustruirea, înlocuirea părților uzate este importantă. Asigură-te că sunt gata de utilizare în sezonul următor.

Luna noiembrie necesită planificare și grijă atentă pentru a pregăti curtea și grădina pentru iarna care se apropie. Respectarea acestui calendar al gospodarului te va ajuta să ai o curte și o grădină sănătoasă și frumoasă și în sezonul rece.


Cum să-ți pregătești din timp grădina pentru iarnă

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI