Calendarul grădinarului în luna noiembrie – Activități ce trebuie desfășurate

Calendarul grădinarului în luna noiembrie – Activități ce trebuie desfășurate

Luna noiembrie poate părea o lună mai puțin activă pentru grădinari, deoarece multe dintre plantele de sezon au intrat în repaus de iarnă.


Cu toate acestea, există încă multe activități esențiale pe care grădinarul pasionat le poate desfășura pentru a pregăti grădina pentru iarnă și pentru a se asigura că aceasta va înflori frumos în primăvara următoare.

Recoltarea și depozitarea legumelor rămase

Dacă mai ai legume în grădină, recoltează-le înainte de a îngheța. Legumele rămase, cum ar fi sfecla, morcovii și cartofii, pot fi depozitate într-un loc răcoros și uscat pentru a fi folosite pe parcursul iernii.

Protejarea plantelor delicate

Plantele perene și arbuștii tineri ar putea avea nevoie de o protecție suplimentară împotriva gerului. Folosește paie, frunze uscate sau pânze speciale pentru a acoperi rădăcinile și a proteja plantele.


Îngrijirea gazonului

Continuă să îngrijești gazonul, chiar și în noiembrie. Taie iarba la o înălțime mai mică și asigură-te că aceasta este curățată de frunzele căzute.

Plantarea bulbilor de primăvară

Luna noiembrie este momentul potrivit pentru a planta bulbii de primăvară, cum ar fi narcisele, lalelele și zambilele. Aceste flori vor înflori frumos în primăvara următoare.

Repararea și întreținerea uneltelor

Acesta este momentul perfect pentru a-ți face un inventar al uneltelor și pentru a le repara sau înlocui pe cele uzate. Asigură-te că toate uneltele sunt curate și pregătite pentru sezonul următor.


Îngrășăminte pentru plante

Înainte de a închide grădina pe timp de iarnă, asigură-te că toate plantele perene au primit îngrășământul necesar pentru a rezista iernii și a înflori viguros în primăvară.

Plantarea de arbuști și copaci

Toamna este un moment bun pentru a planta arbuști și copaci. Aceștia vor avea timp să se stabilească înainte de iarnă și vor crește în primăvară.

Curățarea grădinii

Adună frunzele căzute, elimină plantele anuale moarte și curăță deșeurile din grădină. O grădină curată și organizată va avea un aspect mai plăcut și va fi mai ușor de întreținut.


Planificarea pentru primăvară

Utilizează această perioadă mai puțin aglomerată pentru a face planuri pentru grădina ta în primăvara următoare. Alege noile plante pe care vrei să le cultivi și planifică schimbări de design sau de amenajare.

Luna noiembrie nu este lipsită de activitate în grădină. Prin respectarea calendarului grădinarului și efectuarea acestor activități esențiale, poți asigura sănătatea și frumusețea grădinii.

Activitatile din octombrie-noiembrie pentru o gradina fantastica

sursa foto: Pinterest

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI