Trucuri si sfaturi pentru a organiza cat mai bine un dormitor micut

Trucuri si sfaturi pentru a organiza cat mai bine un dormitor micut

Vacanta de vara este pe terminate, iar noi trebuie sa le pregatim celor mici tot ce este necesar pentru un nou an scolar. Va invitam sa aruncati o privire aici, poate va ajuta unul dintre trucurile pregatite de noi, pentru a fi cat mai organizati si cat mai eficienti in folosirea spatiului.


Chiar daca dispuneti de un dormitor micut pentru copii, asta nu trebuie sa va descurajeze. Orice spatiu poate fi utilizat cat mai bine, daca stim cum sa il scoatem in evidenta. De cele mai multe ori, cei mici sunt nazdravani si au tendinta sa arunce lucrurile peste tot prin casa, insa noi le sarim in ajutor si ii invatam cum sa fie organizati si eficienti.

1. Profitam de fiecare coltisor

Da, da! Ati auzit bine! Pentru a fi cat mai eficienti in organizare, trebuie sa profitam chiar si de colturile camerei si sa realizam mici suporturi pentru carti, caiete sau orice alte materiale necesare pe care dorim sa le avem la-ndemana. De cele mai multe ori si faptul ca lucrurile nu sunt greu de gasit este cea mai buna organizare. Astfel, nu pierdem timpul si ne concentram asupra altor lucruri.

dormitor micut (3)

2. Biroul micutilor

Indiferent ca ai nostri copii sunt adolescenti sau in scoala primara, nevoia unui astfel de laptop este prezenta. Fie ca este vorba de temele pentru scoala sau ca vorbim de timpul liber pe care cel mic il are si doreste sa se joace, nu putem sa il privam de aceste activitati. Desigur, noi ii vom incuraja sa isi petreaca timpul si in aer liber, insa acest lucru trebuie pus in echilibru cu joaca la calculator. Daca nu doriti sa investiti foarte mult intr-un astfel de dispozitiv, va sfatuim sa cumparati o unitate pentru un PC si un monitor second-hand, deoarece acestea sunt chiar de doua ori mai ieftine decat monitoarele normale si, mai mult decat atat, ele sunt verifcate, avand si garantie de minimum 1 an. Excelent, nu-i asa?


dormitor micut (1)

3. Usile dulapului, spatii pentru depozitare

Daca va mai ramane spatiu in interiorul dulapului, putem folosi usa pentru a depozita diverse obiecte cu care suntem mai grijulii: ochelari, bijuterii, etc. Ingenios, nu-i asa?

dormitor micut (6)

dormitor micut (4)

4. Cand noptiera este plina, improvizam

Cu totii avem o carte preferata sau, copil fiind, aveam o jucarie preferata. Le putem tine langa noi, folosindu-ne de un astfel de suport realizat din materiale textile. Posibilitatile sunt nenumarate. Depozitarea sosetelelor aici nu este nici ea o idee rea, nu-i asa? Ne va economisi timpul dimineata, inainte ca micutii sa fuga la scoala sau la gradinita.

dormitor micut (7)

5. Calendar pentru activitati

Pentru a nu uita vreo activitate importanta sau vreo aniversare, va sfatuim sa folositi un astfel de calendar pe care sa il pozitionati pe peretele din dormitor. Va va usura viata, suntem convinsi!


dormitor micut (2)

6. Cutiile, un ajutor util

Pentru o depozitare organizata, ne vom folosi de cutii pe care putem sa si scriem ce anume am depozitat in ele. Astfel, ne va fi mai usor sa cautam si nu vom fi nevoiti sa le luam pe toate la rand pentru a gasi ceva.

dormitor micut (8)

7. Bijuteriile

Accesoriile si bijuteriile celor mici, dar si ale noastre, pot fi depozitate pe marginea dulapioarelor. Daca aveti bijuterii din plastic sau din inox, acestea vor sta mult mai bine in aer liber decat in spatii inchise. Si astfel, le vom avea mereu la-ndemana.

dormitor micut (9)

8. Cablurile, cele mai problematice

Pentru a nu ne incurca in cabluri, pentru a nu le pierde si pentru a nu le lasa aruncate prin casa, va sfatuim sa folositi tuburile din carton de la hartia igienica pentru a le strange. Chiar daca aveti cablul in priza, lungimea ramasa nu trebuie sa fie aruncata pe jos. O puteti lipi de marginea unui dulap fie cu banda adeziva, dar pentru a nu le strica le vom impacheta mai intai in aceste tuburi din carton. Va dorim spor la treaba!


dormitor micut (10)

via

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI