Ce e bine să adaugi la rădăcina căpșunilor pentru a se coace rapid. Secretele gospodarilor: se aplică doar de 3 ori pe an

Căpșunile sunt absolut delicioase, mai ales în sezonul cald! Dacă vreți să aveți parte de căpșuni mari și frumoase care se coc mai repede, trebuie să țineți cont de anumite trucuri. Ce e bine să adaugi la rădăcina căpșunilor pentru a se coace rapid? Gospodarii cu experiență știu o metodă extrem de eficientă în această perioadă, pentru cele mai bune rezultate.


Căpșunile, cele mai iubite fructe în sezonul cald

Căpșunile sunt unele dintre cele mai populare și delicioase fructe de vară, încântând papilele gustative cu aroma lor deosebită. Aceste fructe suculente sunt iubite atât de copii, cât și de adulți, datorită gustului și savorii lor, dar și datorită vitaminelor, nutrienților și antioxidanților pe care le conțin.

Acestea nu doar că oferă un gust plăcut, dar contribuie și la sănătatea noastră, fiind o sursă excelentă de vitamina C, mangan, folat (vitamina B9) și potasiu. În plus, căpșunile sunt bogate în antioxidanți și compuși vegetali benefici, care pot avea efecte pozitive asupra sănătății inimii și reglării nivelului de zahăr din sânge.

Căpșunile sunt ușor de cultivat, așa că gospodarii aleg să le crească în propriile curți. Cu toate acestea, nu toți știu cum să le facă să se coacă mai rapid. Iată câteva sfaturi utile pentru a obține cele mai bune rezultate:


Ce e bine să adaugi la rădăcina căpșunilor pentru a se coace rapid

Căpșunile au nevoie de multă lumină solară. Alegeți un loc în grădină unde acestea pot primi cel puțin 6-8 ore de soare pe zi. Asigurați-vă că solul este bine drenat și bogat în materie organică.

Adăugați compost sau îngrășăminte naturale pentru a îmbunătăți fertilitatea solului. Hrănirea corectă a căpșunilor este importantă pentru ca recolta să fie una bogată.

Ce e bine să adaugi la rădăcina căpșunilor pentru a se coace rapid? Îngrășământul natural are o importanță foarte mare în privința marimii, calității și gustului căpșunilor. Cel mai folosit îngrășământ natural este drojdia. Aceasta are posibilitatea să le crească mai rapid și să le ajute să se dezvolte pe cât de mult posibil.


Îngrășământ natural cu drojdie

Pentru a pregăti acest îngrășământ minune, ai nevoie de 500 de grame de drojdie proaspătă și 2,5 litri de apă. Este foarte important să respecți cantitatea pentru a nu deteriora fructele. Prima dată, drojdia se amestecă cu puțină apă caldă pentru a se dizolva, iar apoi se adaugă și restul apei.

Soluția obținută se păstrează într-un recipient într-un loc cald, dar departe de razele solare. Îngrășământul se lasă timp de o zi sau chiar două la fermentat și apoi se amestecă din nou cu 20 de litri de apă. Dacă nu diluați amestecul, rezultatele nu vor fi cele pe care le doriți.

După ce ați diluat bine soluția, puteți începe să udați fiecare tufă cu aproximativ 300 – 500 ml de îngrășământ natural în funcție de mărime și de cât de bogată este. Acest amestec cu drojdie naturală se aplică doar de 3 ori pe an. Puteți începe din lunile aprilie-mai!


Pe de altă parte, este musai să monitorizați plantele pentru a identifica dăunătorii și bolile. Folosiți metode ecologice de combatere, cum ar fi insecticidele naturale sau capcanele pentru insecte.

Sursa foto: freepik

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI