Trucuri pentru prepararea îngrășământului pentru plantele tale acasă

0
158

Trucuri pentru prepararea îngrășământului pentru plantele tale acasă

Prepararea îngrășământului acasă pentru plantele tale poate fi o modalitate economică și ecologică de a le oferi hrana de care au nevoie pentru a crește frumos și sănătos.


Alegerea ingredientelor naturale și reciclabile te poate ajuta să reduci impactul asupra mediului și să îți îmbunătățești abilitățile de grădinar.

Iată câteva trucuri extrem de utile pentru a pregăti îngrășământul ideal pentru plantele tale.

Compostul din bucătărie – Prepararea îngrășământului acasă

Resturile alimentare precum cojile legumelor, cojile de la ouă, ceaiul din plante sau borcanele de cafea pot fi transformate într-un compost bogat în nutrienți. Creează un compost din ce ai în bucătărie și amestecă-l cu solul din grădina ta pentru a hrăni plantele cu substanțe naturale.


Frunze căzute și resturi de plante

Frunzele căzute din curte pot fi folosite pentru a crea un îngrășământ natural. Mărunțește-le și amestecă-le cu solul din jurul plantelor tale. De asemenea, poți utiliza resturile de plante din grădină, tăindu-le în bucăți mici și amestecându-le cu pământul.

Ceai de compost

Prepară un ceai de compost folosind saci de pânză umpluți cu resturi vegetale și substanțe organice. Lasă sacii să stea într-un recipient cu apă timp de câteva săptămâni. Apoi, utilizează lichidul rezultat pentru a uda plantele, oferindu-le un aport suplimentar de nutrienți.

Coji de ouă măcinate

Cojile de ouă sunt o sursă excelentă de calciu pentru plante. Mărunțește-le bine și amestecă-le cu solul. Acesta poate ajuta la întărirea rădăcinilor și la prevenirea bolilor.


Infuzie de plante

Prepară o infuzie din plante precum păpădie, mușețel sau urzică. Lasă plantele să stea în apă timp de câteva zile, apoi folosește lichidul pentru udarea plantelor. Aceste infuzii pot stimula creșterea și pot contribui la sănătatea plantelor.

Coji de banane

Cojile de banane sunt bogate în potasiu, un element important pentru dezvoltarea plantelor. Tăiați cojile în bucăți mici și amestecați-le cu solul sau lăsați-le să se descompună în apă și apoi utilizați lichidul rezultat pentru udarea plantelor.

Gunoi de grajd compostat

Dacă ai acces la gunoi de grajd compostat, acesta poate fi un îngrășământ excelent pentru plante. Asigură-te că este bine compostat și amestecă-l cu solul înainte de a-l aplica.


Prepararea îngrășământului pentru plantele tale acasă poate fi o activitate plină de satisfacții. Asigură-te că alegi ingrediente potrivite pentru tipul de plante pe care le ai și că urmărești proporțiile corecte pentru a evita supraalimentarea.

Cu puțină practică și experimentare, vei reuși să hrănești plantele tale într-un mod natural și sănătos, contribuind în același timp la protejarea mediului înconjurător.

Trucuri pentru a obtine un compost calitativ pentru solul tau

15 Compartimente pentru compost pe care le poti face singur

sursa foto: Pinterest