Ce ne rămâne de făcut în grădina de legume în luna decembrie

Ce ne rămâne de făcut în grădina de legume în luna decembrie

Luna decembrie poate părea o perioadă mai puțin activă în grădină, dar există încă câteva lucruri importante de făcut pentru a pregăti solul și plantele pentru iarnă. Mai mult decât atât, ne asigurăm că avem o grădină prosperă în sezonul următor.


Curățenia generală

Decembrie este momentul ideal pentru o curățenie generală în grădină. Elimină resturile de plante și buruienile rămase din sezonul trecut pentru a preveni apariția bolilor și a dăunătorilor.

Protejarea plantelor perene

Dacă ai plante perene în grădină, cum ar fi ierburile aromatice sau căpșunii, acoperă-le cu un strat generos de paie sau compost pentru a le proteja împotriva înghețului și a fluctuațiilor de temperatură.

Prepararea solului

Dacă vremea permite, lucrează puțin solul pentru a îmbunătăți structura acestuia și pentru a facilita absorbția apei. Poți adăuga compost sau alte materiale organice pentru a hrăni solul și pentru a pregăti terenul pentru viitoarele plante.


Îngrijirea pomișorilor

Verifică starea pomișorilor fructiferi și a viței-de-vie. Elimină ramurile uscate sau deteriorate și asigură-te că pomii sunt bine fixați. Aplică un strat de compost în jurul lor.

Protejarea solului

Pentru a preveni degradarea solului, acoperă grădina cu un strat gros de paie, frunze sau mulci. Acest lucru va contribui la menținerea umidității și va împiedica eroziunea solului pe perioada iernii.

Planificarea pentru sezonul următor:

Folosește această perioadă pentru a planifica ce vei planta în sezonul următor. Explorează noi soiuri de legume, identifică locurile potrivite pentru diferite culturi și pregătește planurile de plantare.


Îngrijirea uneltelor

Verifică starea uneltelor și echipamentelor de grădinărit. Curețe-le, asigură-te că sunt bine întreținute și depozitează-le corespunzător pentru a le proteja de intemperii.

Chiar și în luna decembrie, grădina de legume necesită atenție și îngrijire. Pregătind solul, protejând plantele perene și planificând pentru viitor, vei contribui la menținerea sănătății grădinii și la obținerea unor recolte bogate în sezoanele viitoare.

Profită de această perioadă pentru a investi în sănătatea și frumusețea grădinii tale!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI