Ce trebuie sa afli despre incalzirea in pardoseala – Avantaje, costuri, sfaturi

Ce trebuie sa afli despre incalzirea in pardoseala – Avantaje, costuri, sfaturi

Incalzirea in pardoseala este cea mai moderna modalitate pentru a creste confortul termic intr-o gospodarie. Tot mai multi oameni o aleg pentru ca are o multime de beneficii, precum acela ca poti sa il lasi pe cel mic pe gresie sau parchet fara sa iti faci griji ca pardoseala este prea rece pentru el.


Am pregatit un mic ghid cu sfaturi utile, asa ca iata ce trebuie sa afli despre etapele acestui proces.

Sistemul de incalzire in pardoseala

Un astfel de sistem de incalzire in pardoseala este confortabil, modern, dar si apreciat. Ce se intampla, de fapt, este ca peste sapa si sub finisajul aplicat se instaleaza corpurile de incalzire. Corpurile de incalzire functioneaza cu apa calda, insa pot fi si electrice. Acest lucru duce la avantajul incalzirii uniforme in intreaga incapere, dar si confortul pe care il simti inca de dimineata cand pasesti pe podea.

Mai mult decat atat, calitatea aerului este si ea imbunatatita datorita faptului ca nu mai circula atat de mult prin incapere si, in acest fel, evitam praful.


Incalzirea spatiilor mari presupune folosirea unor astfel de aeroterme industriale, de exemplu. Cu toate acestea, atunci cand vorbim despre incalzirea propriei locuinte, optam pentru sisteme de incalzire mici, adaptate pentru case si apartamente.

Tehnologia avansata ne permite acum sa folosim un sistem de incalzire ce este foarte asemanantor cu un calorifer, dar este amplasat in pardoseala. Confortul este la un nivel ridicat.

Sfaturi utile de care sa tii cont

Daca ai decis sa alegi incalzirea in pardoseala, trebuie sa tii cont de cateva sfaturi utile.


Mobilierul ales

Mobilierul ales trebuie sa fie unul cu picioare, nu unul care sa stea complet pe podea. In acest fel, te vei asigura ca nu va fi blocata caldura, aceasta putandu-se duce in intreaga incapere.

Micsorarea incaperii

Daca alegi incalzirea in pardoseala intr-o locuinta deja construita, tine cont ca instalatia iti va „fura” putin din inaltimea incaperii. Asigura-te ca mobilierul ales nu va fi un inconvenient.

Spatiul unde va fi montat sistemul

In blocurile ceva mai vechi, de exemplu, sistemul de incalzire in pardoseala poate sa nu fie o solutie potrivita din pricina instalatiilor electrice din bloc. Acestea sunt vechi, de cele mai multe ori, ele nepermitand instalarea unui astfel de sistem.


Instalarea si amplasarea termostatului

Este recomandat de specialisti ca termostatul sa fie amplasat in cea mai racoaroasa camera din casa. Acesta se pozitioneaza la peste 1 metru si jumatate inaltime si departe de razele soarelui pentru ca aceatea sa nu afecteze in vreun fel temperatura citita.

Alegerea circuitelor

Pentru a te asigura ca poti sa controlezi temperatura mai eficient, alege circuite diferite pentru fiecare incapere. In acest fel, in cazul in care se intampla sa ai vreo defectiune, vei putea sa opresti caldura doar in camera unde este avaria.

sursa foto: Pixabay

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

URMĂREȘTE-NE

232,166FaniÎmi place
2,494CititoriConectați-vă
51CititoriConectați-vă

RECOMANDĂRI